Çerkezköy Bakış - Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Aktif Yaşlanma Merkezi” Edirne’de açıldı.

AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİ


Çerkezköy Bakış - 2013-2014 Yılı Sosyo Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde hazırlanan projenin açılışına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, il protokolü ve basın mensupları katıldı.  219.766,28 TL’ye mal olan projenin amaçları arasında Edirne'de Aktif Yaşlanma Merkezi’nin faaliyete geçirilmesiyle, yaşlı nüfusun sağlıkla ilintili yaşam kalitesinin ve sosyal hayata katılımının yükseltilmesinin sağlanması yer alıyor.

DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU


Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin şunları söyledi: “Edirne Aktif Yaşlanma Merkezi’nin proje sonucunda hayata geçirilmesi ile bir taraftan sağlık ve sosyal hizmetlerde yenilikçi yöntem ve uygulamalar ile hizmet kalitesi arttırılacak, diğer taraftan bu kamusal hizmetlere toplumun tüm kesimlerinin erişimi sağlanmış olacak. Bu nedenle “Edirne Aktif Yaşlanma Merkezi” projesi Ajansımızın “Okulöncesi eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla, hizmet kalitesinin arttırılması ve hizmetlere erişimin kolaylaştırılması” hedefine doğrudan hizmet ediyor.”

219 MİLYON BÜTÇE


Toplam bütçesi 219.766,28 TL olan projenin 175.813,03 TL’lik kısmı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından geri kalan 43.953,25 TL’si Trakya Üniversitesi tarafından finanse edildi. Proje kapsamında tadilatı yapılmış olan “Aktif Yaşlanma Merkezi” binası içinde oluşturulacak sınıflarda kullanılmak üzere büro mobilyaları, elektronik malzemeler, sağlık malzemeleri, müzik aletleri ve resim atölyesi malzemeleri satın alındı.
Editör: TE Bilisim