Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen ikinci programda konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Kemal Yıldız yaptığı konuşmada Allah’ın insana şah damarından daha yakın olduğunu kaydetti.

Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dün de “Hz. Peygamberin örnekliği” konulu konferans verildi.

GENİŞ KATILIM YAŞANDI


Dün saat 14:30’da Hacı Talip Sivrioğlu Camii’nde düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkan Yardımcı Adem Sekmen, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Kemal Yıldız, Erzincan Yoğurtlu Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk, Denizli Tavas Merkez Camii İmam Hatibi Emin Doğan, Ankara Çankaya Balgat Fatih Camii İmam Hatibi Fatih Derdiyok ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYMAKAM GÜRBÜZ PROGRAMI TERK ETTİ


Düzenlenen programa katılımcı olarak gelen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, programın saatinde başlamaması ve programı düzenleyen Kapaklı İlçe Müftüsü ve yetkililerinin salonda olmaması dolayısıyla programa katılmadan salonu terk etti.

KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI


Erzincan Yoğurtlu Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk, Denizli Tavas Merkez Camii İmam Hatibi Emin Doğan ve Ankara Çankaya Balgat Fatih Camii İmam Hatibi Fatih Derdiyok’un eşsiz Kur’an tilaveti ile başlayan program daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Kemal Yıldız’ın konuşmaları ile devam etti.

TEŞEKKÜR ETTİ


Kur’an Tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, tüm katılımcılara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

“ALLAH VE RESULU İLAÇTIR”


Müftü Aktaş’ın ardından programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Kemal Yıldız, katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasına başladı. Kemal Yıldız, “Allahu Teala’yı çokça anımsayan zikreden Resulunu unutmaz. Allah ve onun mübarek Resulu dünya üzerindeki 7 milyar insana ilaçtır. İsteyen bu ilaçtan faydalanır, istemeyen inkar eder ve ilaçtan derman bulamaz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamberdir.” dedi.

“ŞAH DAMARIMIZDAN DAHA YAKINDIR”


Yıldız konuşmasının devamında ise Allah’ın sonsuz kudretinden bahsederek, “Allah’ın sonsuz kudretini hepimiz biliyor ve inanıyoruz. Allah insana şah damarından daha yakındır. Adem Aleyhisselam’dan bu yana her şeyi Allah yaratmıştır. Hepimiz akşam olunca ya da günün farklı saatlerinde uyuyoruz. Peki uyuma eylemini biz mi yapıyoruz? Allah’ın sonsuz kudreti öyle bir mekanizma kurmuş ki, tüm bedenimiz saat gibi işliyor. Verdiğimiz nefesi alamadığımız zaman ölürüz. Öldükten sonra ki ebedi hayatta ne hesap vereceğiz, ne yapacağız diye kaç kere düşünüyoruz? İşte öldükten sonraki hayatta rahat edebilmek için Allah’ı çokça hatırlamalı onu ve Resulunu bolca zikretmeliyiz.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim