Çerkezköy Bakış - Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmiyor. Her geçen gün rekor kırmaya devam eden çeyrek altın 862 TL, yarım altın bin 713 TL, tam altın 3 bin 426 TL, Cumhuriyet altını ise 3 bin 553 TL’den satılıyor. Altının gramı ise 484 TL.

Sıla Kuyumculuk Mağaza Sorumlusu Serhat Yılmaz, “Şu an ataya, çeyrek altına ve gram altına aşırı bir talep var. Onsun 2 bin 500 dolar olacağının beklentisi var Kapalıçarşıda. Yılsonuna doğru bir yükselme bekleniyor. Olup olmayacağını bizler de kestiremiyoruz. Net bir şey kimse söylemiyor.

Vatandaşları yanıltmak istemiyoruz, çünkü biz de bilmiyoruz ne olacağını. Son 10 günde rekor yükseliş yaptı ama daha sonrası için bir şey diyemeyiz” dedi.  

“NORMAL BİR YÜKSELİŞ DEĞİL”

Murat Kuyumculuk Mağaza Sorumlusu Anıl Tütüncü de, “Altındaki artışın belirli bir nedeni yok. Amerika’daki seçimler ve pandemi süreci gibi söylentiler var ama şu an kimse neyin ne olduğunu bilmiyor açıkçası. Şu anki yükseliş normal bir yükseliş değil. Böyle bir yükselme tarih boyunca olmadı.

Yarın için ne olacağı ile ilgili kimsenin bir fikri yok, bizlerin de yok. Bu yükselmeyi de sene sonu olarak bekliyorlardı. Ancak şu an oldu. Şu anda altın almaya gelen de var bozdurmaya gelen de var. Bir çeyrek altın bir günde 100 TL kazandırdı. Alma imkanı olanlar altına yatırım gözüyle bakıyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim