Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de 2011 yılından bu yana voleybol branşında gençleri yetiştiren Atatürk İlkokulu Spor Kulübü çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Atatürk İlkokulu Spor Kulübü Voleybol Takımı Antrenörü Metin Demirbağ, kulübün erkek voleybol takımlarının sezonu başarı ile tamamladığını kaydetti.

“AMACIMIZ GENÇLİĞİ SPOR ALANLARINA SAĞLIKLI ŞEKİLDE BİR YAŞAM TARZI OLUŞTURMAK”

2021-2022 Tekirdağ ili erkek voleybol müsabakalarında kulübün her kategoride 2 takım ile katılım sağladığını belirten Demirbağ, “Bünyesinde bulunan sporcuların hepsine lisans işlemi gerçekleştirerek onların müsabaka dönemine hazır olduklarında müsabakalara katılımını sağladık. Amacımız kazanmak değil gençliği spor alanlarına yönlendirmek, sağlıklı şekilde bir yaşam tarzı oluşturmak olarak belirleyen kulübümüz pandemi sürecinin etkisini ortadan kaldırmak amacıyla sporcularımızı sosyalleştirmek ve bireysel davranışlardan uzaklaştırmak ilk hedefimiz olmuştur. İl genelinde yapılan müsabakalara (a) takımlar düzeyinde iddialı katılım yapan kulübümüz pandemi öncesinde kulüp bünyesinde olan ve daha önce Türkiye finalleri tecrübesi yaşamış sporcularımız ile hedef çalışması gerçekleştirme imkanı bulmuş, rakiplerimizin de bizim gibi hazır olduğunu tahmin ederek çalışmalarını yoğun bir şekilde gerçekleştirmiştir. Her kategoride başarı hedefimiz olmakla beraber maçların oynanması ile karşımıza beklemediğimiz sonuçların çıkması bizleri üzse de ileriki hedeflerimizde hiçbir sapma olmaması bizi sevindirmiştir” dedi.

“BİR PUAN İLE ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDIK”

Genç erkeklerde il ikincisi ve il dördüncüsü olan takımlar ile bölgesel lig başvurusu yaparak daha üst seviyede tecrübe kazanmalarını hedeflediklerini ifade eden Demirbağ, “Yıldız erkeklerde son maçta bir puan ile şampiyonluğu kaçıran kulübümüz önümüzdeki sene şampiyonluğun en büyük adayı olarak yerini alacağını göstermiştir. Yıldız (a) takımımız il 2.’si, yıldız (b) takımımız il 3.’sü olmuştur. Küçük erkeklerde il birincisi olarak Tekirdağ ilimizi grup müsabakalarında temsil etme hakkı kazanmıştır. 28-30 Nisan tarihinde Kocaeli ilinde grup müsabakalarına katılacak olan takımımıza başarılar diliyoruz. Küçük erkekler (b) takımımız grubunu 4. sırada tamamlayarak ileriye dönük güzel sinyaller vermiştir. Bu takımımız midiler grubunda il ikincisi olarak Türkiye finallerine katılacaktır. Midi erkekler (a) takımımız pandemi öncesi 2018 yılında yine bizim kulübümüzün Türkiye 12.’si olması sebebiyle ilimize verilen Türkiye finallerine 2 takım ile katılma hakkını bu sene kendisi için değerlendirmiş oldu. Grubunu 2. sırada tamamlayarak doğrudan finallere gitmeye hakkı kazanmış 7-17 Mayıs tarihinde daha sonra yapılacak olan yerin açıklanması ile finallerde ilimizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Midi (b) takımımız grubunu 4. tamamlamış ve tüm eksiklerine rağmen güzel oyunlar sergilemiştir. Hale hazırda kulübümüzde devam eden yıldız kız (a) ve (b) müsabakaları, küçük kız (a) ve (b) müsabakaları, midi kız (a), (b) ve (c) müsabakaları devam etmekte her kategoride takımlarımız ilk üç sırada yerlerini korumaktadır” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bölgesel lig erkek ve kadın takımı çıkaran kulübün bu yoğun çalışma temposunda tüm Çerkezköy gençliğine voleybol alanında büyük imkanlar sunmaya devam ettiklerini ifade eden Demirbağ,  “Bünyemizde bulunan 4 antrenör ile çalışmalarını 7 gün sürdüren kulübümüz 7- 17 yaş aralığında sporculara eğitim vermektedir. Voleybol branşında eğitim almak isteyen tüm sporseverleri ve çocuğunun voleybol alanında eğitim almasını isteyen velilerimizi kulübümüze davet ediyoruz. Bizlere destek olan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı’ya, sporcu velilerimize, forma sponsoru olan esnaflarımıza sporcularımız adına teşekkür ediyoruz. Gruplara ve Türkiye şampiyonasına katılacak takımlarımız başta olmak üzere bünyesinde öğretmenlerinde olduğu bölgesel lig kadın ve erkek takımlarımıza hale hazırda 3 kategoride ve 7 takımla devam de kızlar müsabakalarında kulübümüzü temsil eden sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyoruz. Kursa başvurmak isteyen sporcu adayları 0538 779 75 59 nolu telefondan veya @ataturk.spor.kulubu instagram adresinden iletişime geçebilir” dedi.  

Editör: TE Bilisim