Bu sene teknoloji meraklılarını memnun eden iki yeni telefon daha hayatımıza katıldı. Üstün özellikleri ve tasarımları ile göz dolduran iPhone 11 ile OnePlus 8 Pro neredeyse aynı fiyatlarla satışa çıktı. IOS ve Android işletim sistemlerini yeniden karşı karşıya getiren iki model, birbirinden farklı özellikleriyle kullanıcılarını yakalamayı hedefliyor. iPhone ailesinin en küçük üyesi iPhone 11, IOS işletim sistemini tercih edenler tarafından memnuniyetle karşılandı. OnePlus 8 Pro ise ilk bakışta kırmızı afili kutusuyla ve kutusunda yer alan şirketin CEO’sunun yazdığı mektupla hayranlarının gönlünü kazanmayı başardı. Gelelim bu teknoloji harikası iki telefonun karşılaştırmasına.

2020’NİN EN İYİ EKRANLI TELEFONU: OnePlus 8 Pro

Çinli teknoloji devi OnePlus’un uzun zamandır heyecanla beklenen telefonu OnePlus 8 Pro ilk kez nisan ayında gerçekleşen tanıtımla gün yüzüne çıkmıştı. Satışa çıktığı güne kadar pek çok özelliği basına sızdırılan telefon, özellikleriyle yükselen beklentileri oldukça karşıladı. OnePlus 8 Pro’nun alıcılarını kutusunda telefon hariç bir sürü sürpriz bekliyor. Bunlardan biri CEO’nun mektubu. Ayrıca bir adet şeffaf telefon kılıfı da kutudan çıkan sürprizlerden. Şirket henüz resmi olarak ülkemize gelmemiş olsa da piyasada cihazı garantili olarak bulabilirsiniz. OnePlus 8 Pro, ilk satışa çıktığında çok kısa sürede stokları tükenmişti. Ekran, işletim sistemi ve kameralarıyla ön plana çıkan telefon aynı zamanda Avrupa Donanım Birliği tarafından “2020 En İyi Ekranlı Cep Telefonu” ödülüne layık görüldü. 2K çözünürlüğü olan cihazın 6.78 inçlik ekranı var. 8 çekirdekli işlemcisi olan telefonun donanımı Snapdragon 865 imzası taşıyor. Telefonun en çok merak edilen özelliği ise kamerası. OnePlus 8 Pro’nun ana kamerası 48 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.7 diyafram değerine sahip. Sony IMX689 sensörüne 8 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lens ve 48 Megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı lens eşlik ediyor. Bu iki sensörün diyafram değeri ise f/2.2. Son olarak cihaz 1.5 metreye kadar suya dayanıklı.

GÜNCELLENEN TASARIMIYLA KARŞIMIZDA: iPhone 11

Satışa çıkmasından aylar önce söylentiler ve sızıntılarla gündemden düşmeyen iPhone 11, 6.1 inçlik Liquid Retina LCD ekranıyla kendine hayran ettirmeyi başardı. 6 çekirdekli işletim sisteminden alan cihaz, gücünü Apple A13 Bionic işlemciden alıyor. Serinin en küçük akıllı telefonu olan iPhone 11, küçük boyutlu telefon severlerin beğenisini kazandı. İkili arka kamerası ile dikkatleri çeken cihazın her iki kamerası da 12 megapiksel çözünürlüğüne sahip. Kameralardan biri f/1.8 diyafram açıklığı ile ana kamera görevini görürken, diğer kamera ise 120 derecelik ultra geniş açı imkanı sunuyor. iPhone 11’in ön kamerası ise 12 megapiksel çözünürlüğünde ve Face ID için ihtiyaç duyulan TrueDepth sensörleri bünyesinde barındırıyor. 6 farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkan iPhone 11’in arka bölümü dokulu mat cam kaplamaya sahip. Önceki modellerine göre daha hafif olan cihaz 194 gram ağırlığında. 2020 ilk çeyreğinin en popüler akıllı telefon modeli olarak anılan cihaz, gece modu özelliğiyle loş ışıkta çekilen fotoğrafların flaşa gerek kalmadan renklerini daha doğal ve aydınlık çıkmasını sağlıyor. iPhone 11, 30 dakikaya kadar maksimum 2 metre derinlikte suya dayanıklı. Bu, iPhone XR’ın suya dayanıklı olduğu derinliğin iki katı.

Editör: TE Bilisim