Çerkezköy Bakış - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün işbirliğiyle “Ar-Ge Merkezleri Tecrübelerini Paylaşıyor” konulu toplantı düzenlendi. KÜSİ Tekirdağ temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker, toplantının açılışında yaptığı konuşmada kamu ve üniversite olarak Ar-Ge Merkezi kurmak isteyen sanayicilerin hizmetinde olduklarını belirtti. Toplantıda Ar-Ge merkezilerinin kuruluş aşamaları ve faydaları da anlatıldı.

TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER

ÇOSB İdari Bina Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdür Vekili İbrahim Çakır’ın yanı sıra, bünyesinde Ar-Ge Merkezi olan firmalarla, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurmak isteyen çok sayıda firmanın temsilcileri katıldı.

9 TANESİ TEKİRDAĞ’DA BULUNUYOR

KÜSİ Tekirdağ temsilcisi Prof. Dr. Bülent Eker, toplantının açılışında yaptığı konuşmada kamu ve üniversite olarak Ar-Ge Merkezi kurmak isteyen sanayicilerin hizmetinde olduklarını belirtti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden Deniz Ersöz ve KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Toyga Erkan da Ar-Ge Merkezleri hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde 274 Ar-Ge Merkezinin olduğunu belirten Ersöz, “Bunlardan 9 tanesi Tekirdağ’da bulunuyor” dedi.

KURULUŞ AŞAMALARI VE FAYDALARINI ANLATTILAR

Arçelik A.Ş. Ar-Ge Yöneticisi Barış Tekdemir, Hema A.Ş. Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Aziz Asrak, Yünsa A.Ş. Ar-Ge Yönetim Uzmanı Oya Korolay, Setaş Kimya A.Ş. Ar-Ge Merkezi Yöneticisi İsmail Yakın, Deva Holding Ar-Ge Merkezi Müdür Yardımcısı Şule Pekdüzgün Sun, Pharmactive İlaç Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Başak Acar da Ar-Ge Merkezi kuran firmaların temsilcileri de Ar-Ge Merkezlerinin kuruluş aşamaları ve faydalarını anlattı.
Editör: TE Bilisim