Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede değişik tarihlerde meydana gelen faili meçhul olayların aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yaptıkları çalışmalarda değişik tarihlerde meydana gelen 11 hırsızlık olayını aydınlattı. Polis ilginç bir olayı da aydınlattı. H.K isimli vatandaşın ikametinin önünden aracının çalındığını belirtmesi üzerine olayı aydınlatmak için çalışma başlatan Çerkezköy polisi,  hırsızlık olayının meydana gelmediğini, H.K.’nin 2 yıl önce aracını sattığını tespit etti.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda ilçede değişik tarihlerde meydana gelen 11 faili meçhul hırsızlık olayını aydınlattı.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

4 Ocak’ta meydana gelen kapkaç olayının ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Çerkezköy polisi, B.K.’nin cep telefonunu ve parasını çaldırdığını iddia etmesi üzerine yaptığı çalışma sonucu böyle bir suçun meydana gelmediğini tespit etti.  B.K. hakkında suç uydurmak suçundan adli soruşturma başlatıldı.

FAİLİ TESPİT EDİLDİ

Çerkezköy polisi 8 Ocak günü meydana gelen açıktan hırsızlık olayının da failini belirledi. Hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen M.K.isimli şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

EMNİYETE GİRERKEN RUHSATSIZ TABANCA İLE YAKALANDI

14 Ocak günü İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının giriş arama noktasında şüpheli Y.D. isimli şahsın yapılan kaba üst aramasında kemerinde takılı vaziyette 1 Adet ruhsatsız dış sürgü takımının üzerinde halk arasında Fransız onlusu olarak tabir edilen silah ve bu silaha takılı vaziyette bulunan şarjöründe 9 adet MKE yapımı şarjör ele geçirildi. Şüpheli Y.D. ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile serbest bırakıldı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE KONULDULAR

2 farklı tarihte 3 yerde meydana gelen işyerinden hırsızlık olaylarının failleri de Çerkezköy polisi tarafından tespit edildi. 3 farklı yerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran Çerkezköy polisi, hırsızlık olaylarını S.S.Ç., F. T. (16) ve A.E.’nin (20) gerçekleştirdiğini tespit etti. F.T. aynı gün yakalanırken, iş yerinden çaldığı malzemeleri kendi rızası ile polise teslim etti. F.T. ve A.E. yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine konuldu.

CEZAEVİNDE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

2 Kasım 2015 günü ilçemizde meydana gelen evden hırsızlık olayının aydınlatılması için de çalışma yapan polis ekipleri, hırsızlığı gerçekleştiren İ.U. (34) isimli şahsın Kandıra Cezaevi’nde olduğunu tespit etti. Aralık ayında açıktan hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen 22 yaşındaki E.F. de polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonunda yakalandı. Adliyeye sevk edilen E.F. ilk sorgulamasının ardından serbest bırakıldı. Aralık ayında meydana gelen bir başka açıktan hırsızlık olayının faili olduğu belirlenen R.Ö. isimli şahıs da polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şüpheli adli merciler tarafından ilk sorgulamasının ardından serbest bırakıldı.

PARA VERMEMEK İÇİN SUÇ UYDURDULAR

T.S. ve Y.T. isimli şahısların çalıştıkları işyerlerinde cüzdanlarının çalındığını, cüzdanlarının içinde nüfus cüzdanı gibi belgelerin bulunduğunu belirtmesi üzerine konuyla ilgili çalışma başlatan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iş yerinden her hangi bir hırsızlık olayının meydana gelmediğini, şahısların belgeleri kaybettiklerini ve belgelerin çıkartılmasında para vermemek için suç uydurduklarını tespit etti. Cumhuriyet Savcısının talimatları ile T.S. ve Y.T. isimli şahıslar, suç uydurmak suçundan savunmalarının alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İŞYERİNDEN BİLGİSAYAR ÇALDI

5 Aralık günü ilçemizde meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayı ile ilgili de çalışma yapan Çerkezköy Polisi, olayı 33 yaşındaki A.A. isimli şahsın gerçekleştirdiğini tespit etti. Olayın ardından şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, çaldığı bilgisayar da sahibine teslim edildi. Şüpheli A.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TELEFONU ÇALINDI SANDI

Çerkezköy polisi, bir vatandaşın çalıştığı iş yerinden cep telefonunun çalındığını belirtmesi üzerine konuyla ilgili çalışma başlattı. Cep telefonu şehir içi dolmuşta vatandaş tarafından bulunarak sahibine teslim edildi. Olayın hırsızlık olmadığı müştekinin telefonunu kaybettiği anlaşıldı.

2 YIL SONRA ‘ÇALINDI’ DEDİ

H.K isimli vatandaşın ikametinin önünden aracının çalındığını belirtmesi üzerine olayı aydınlatmak için çalışma başlatan Çerkezköy polisi,  hırsızlık olayının meydana gelmediğini, H.K.’nin 2 yıl önce aracını sattığını tespit etti. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda H.K. hakkında suç uydurmadan işlem yapıldı.
Editör: TE Bilisim