Çerkezköy Bakış - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla “Adım Adım: 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı program kapsamında MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlendi.
Toplantıya, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MHP MYK Üyeleri Murat Turna ve Koray Önsel, Derya Bulut, Burhan Coşkun, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün ve yönetimi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve yönetimi, STK temsilcileri, AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN BÜTÜN YAPTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün yaptı. Bütün yaptığı konuşmada, “Bugünün bir toy havasında hazırlanmasında emeği geçen değerli ilce yöneticilerimden, mensubu olmaktan onur duyduğum, bu davaya her zaman can suyu olmuş, Ülkü Ocaklı kardeşlerimden Allah razı olsun. Var olsun Milliyetçi Ülkü Hareket, Var olsun Ülkücü hukukumuz. Rahmetli Dündar Taşer "Doğruda birlik doğrudur, eğride dahi birlik doğrudur, çünkü bizatihi birlik doğrudur." diyordu. Oğuz Kağan bir gün 6 oğlunu karşısına aldı. Hepsine sadaklarından birer ok çıkarıp kırmalarını söyledi. Çok kolay bir şekilde kırdılar. Simdi 10 ok çıkarıp kırmalarını söyledi. Ne kadar deneseler de kıramadılar. Oğuz Kağan oğullarına; "Bir ve beraber olmazsanız, iste bu tek ok gibi kırılıp gidersiniz. Ama bir ve beraber olursanız, sizi kimse kıramaz" öğüdünü verdi. Bugün yedi düvelin üstümüze geldiği bu dönemde, bir ve beraber olma günüdür. Hasımlığımızı da, kavgalarımızı da daha sonra yaparız. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan da askeri üstler kurmakta, yığınaklar yapmaktadır. Rusya ve Ukrayna savaşı ortada, demokrasi getireceğini iddia eden, medeniyetin tek dişi kalmış canavarları, sözde medeni ülkeler Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne saldırmış böl, parçala, yönet politikalarını uygulamışlardır. Halbuki Yunus Emre'yi tanısalardı, onlara su öğüdü ile seslenirdi: Gelin birlik olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Herkese programımıza katıldığı için teşekkür ederim.”  dedi.
Bütün’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından sırasıyla MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP MYK Üyeleri Koray Önsel ve Murat Turna, Burhan Coşkun, Derya Bulut selamlama konuşması gerçekleştirdi.

“CUMHUR İTTİFAKI BİR İMAN BİRLİĞİDİR

Toplantıda son konuşmayı MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz yaptı. Arkaz konuşmasında, “Bana bazen siyasette nereden ne zaman başladın diye soruyorlar. Ben Ülkü Ocakları’na Sivas’ta 1971 yılında gittim. Ondan sonrasını bilmiyorum diyorum. Her şeyi Ülkü Ocakları’ndan öğrendim. Vatan millet sevgisini her şeyi orada öğrendim. Cumhur ittifakı bir iman birliğidir. Cumhur ittifakında kapı arkasında pazarlıklar olmamıştır. Gizli ajandası yoktur. Cumhur ittifakı Türk milletinin ta kendisidir, milletin değerleridir, ezandır, bayraktır. Cumhur ittifakı ne zaman nasıl kuruldu? Cumhur ittifakı ile beraber biliyorsunuz 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk Milletini yok etmek isteyen bir kalkışma oldu. 15 Temmuz çok çok önemli. Bunu iyi etüt etmek lazım. O gece lider Devlet Bahçeli bizzat evinden kalkıp genel merkeze geldi ve ışıkları yaktı ve olayı oradan takip etti. Dedi ki ‘devletin, milletin ve hükümetin yanındayız’. Ve Cumhur İttifakı o gece kuruldu. Bunu milletin kendisi kurdu. Cumhur İttifakını kuran millettir. Ve Cumhur İttifakı ilelebet devam edecektir. Bizim temennimiz budur. Cumhur İttifakı ile beraber o teröristler kazdıkları hendeklere birer birer gömüldüler ve gömülmeye de devam ediyorlar. Terörist bitirildi. Şu an yurt içinde terörist kalmadı. Diyorlar ya şu kadar kaldı falan diye onlar hikaye. Hayır kalmadı. Sempatizanları vardır. Fırsat bekleyenler de vardır, ama Allah onlara fırsat vermesin. Yurt dışında kandil defalarca patladı. O mağaralar kafalarına yıkıldı. Hem havadan hem de karadan yıkıldı. Kandile de girilmiştir” dedi.

“YAZIKTIR, GÜNAHTIR”

Arkaz konuşmasına şöyle devam etti “Karşıda zillet ittifakı var. Bu zillet ittifakının ne yaptığı belli değil. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin dedelerinin partisi. Çünkü 1950’den önce başka parti yok. CHP 98 yıllık bir parti. 1923’te kurulmuş. Şu anda marjinal sol partileri ve de PKK’yı teslim almış. Bunu samimi ve içten söylüyorum. İş ortaklığı ne demektir. Türk askerini sırtından vuran, Türk polisin sırtından vuran, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak isteyen, milleti bölmek isteyen bir terör örgütünün milletvekilini mecliste istemiyoruz. Onların hepsi terörist. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir terör örgütü uzantısını mecliste barındırmazlar. Genel başkanımız son 3 yıldır diyor ki HDP’nin derhal kapatılması lazım, bunlar hain, bunlar kandilin sözcüsü. Her HDP binası PKK’nın hücresi. Bütün işler orada bitiyor. Yazıktır, günahtır. Bir de devletten bunlara maaş veriyoruz, bir de seçim yardımı yapılıyor. Böyle bir şey olur mu?  Sen bizim çocuklarımızı, kardeşlerimizi şehit et, ondan sonra biz size yardımcı olalım” dedi.   

Editör: TE Bilisim