Kapaklı’nın Karaağaç mahallesinde yapılan Karaağaç Kız Meslek Lisesinin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Geniş katılımın yaşandığı temel atma töreninde konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “2003 yılından bu tarihe kadar toplam 28 Milyon 347 Bin TL eğitime yatırım yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bize arsa göstersin biz oraya okul yapmaya hazırız.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Karaağaç Kız Meslek Lisesinin temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM YAŞANDI


Dün saat 14:00’da gerçekleştiren temel atma törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Kaya Şaşmaz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Ayşe Doğan ile Ahmet Üzgün ve çok sayıda davetli katıldı.



“DEVLETİMİZ YATIRIMA BAŞLADI”


Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, devletin Kapaklı’ya yatırım yapmaya başladığını ifade etti. Başkan Mandalı, “Karaağaçlı halkımıza bugün bir müjde vermek istiyorum, şuanda coğrafyamızda 23 civarında okulumuz hizmet vermeye devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de inşallah büyükşehir belediye başkanımız bütçeden nakdi yardım ayırarak Kapaklımızın merkezinde olmak üzere 40 derslikli bir okul temeli atılacaktır” dedi.

“12 YILDA 28 MİLYON YATIRIM”


24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu’nun temel atma töreninde konuşan bir diğer isim olan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Kapaklı’da 12 yıl içinde eğitim alanında 28 Milyon TL yatırım yapıldığını kaydetti. İşler konuşmasının devamında, “Temeli atılan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun yanı sıra Kapaklı’da bir de Ticaret Lisesinin de inşaatı devam ediyor. Ticaret Meslek Lisesinin ihale bedeli 5 milyon TL’dir. Tek başına Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz ufak tefek binaları yapıp da halkın hizmetine sunmuyor. Milli eğitim bakanlığı hizmeti halkın ayağına götürürken, o hizmeti sunduğu zaman tam mükemmel yapmaya çalışıyorlar.” dedi

“YER GÖSTERİN OKUL YAPALIM”


İşler konuşmasının devamında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya, ‘Başkanım siz bize arsa yeri gösterin biz okul yapmaya hazırız’ dedi. İşler daha sonra, “Kapaklı’da öğrenci sayısı gün geçtikçe hızlı şekilde artıyor. Belediye hazır, problemsiz arsalar gösterirse bize, bizlerde okul yapmaya hazır olacağız. Kapaklı’nın eğitim kalitesi yükselecek, sizlere layık olan okulları yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilçelerimize belirli oranı aktarmak zorundadır. 11 ilçemizde 11 okul projemiz var. Kapaklı’da arsa kıymetli yer ise azdır. Kapaklı’ya yaptığımız okulların dersliğinin fazla olması gerekiyor. Bu yıl Haziran’a kalmayacak 40 derslikli okulun temeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının kanuna uygun olarak öz gelirlerinden yapılacak.” ifadelerini kullandı.



“İKİ KATI DERSLİK GEREKİYOR”

Temel atma töreninde son olarak Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz söz aldı. Kaymakam Gürbüz artan nüfusu göze aldıklarında ilerleyen yıllarda Kapaklı’nın 700 dersliğe ihtiyacı olacağını kaydetti. Kaymakam Gürbüz, “Kapaklı göç almakla birlikte genç nüfusun artması ile derslik ihtiyacı oluyor. Karaağaç halkımızı memnun edecek bir açılış yaptığımızı düşünüyorum. Karaağaç’a geldiğimde vatandaşlar acil lise meslek lisesi ihtiyacı olduğunu söylediler. Bu dönemde planlanmakta olan meslek lisesi inşaatını hızlandırmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

HALK OYUNLARI VE MEHTERAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


Konuşmaların ardından Kapaklı Sanayiciler İlkokulu ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, Mehteran takımı ise protokol ve davetlilerden alkış topladı.



TEMEL ATTILAR


Gösterilerin ardından protokol üyeleri yapılan dua ve kurban kesiminin ardından hep birlikte 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun temelini atmak için kumanda başına geçti.
Editör: TE Bilisim