Çerkezköy Bakış - Artan maliyetlerden dolayı soba ve diğer ürünlere sürekli zam yapıldığını belirten Çerkezköylü sobacılar, satışların önceki yıllara göre daha az olduğunu, ifade ederek, satışların beklentilerini karşılamadığını ifade etti.
Sobacıların beklentilerini yaz aylarına çevirdiklerini ifade eden esnaf, beklentilerinin bahar ve yaz aylarında piknikçilere semaver ve mangal satışlarına endekslediklerini dile getirdiler.

Kadir Sobaları Sahibi Tayfun Kabaklar, "Özellikle 2021 yılı sonu ve 2022 yılı başından bu yana maliyetlerin devamlı artış göstermesi dolayısıyla soba satışları bir önceki sezona göre beklentilerimizin çok altında kaldı. Maliyetlerin artış göstermesi nedeniyle fiyatlar da yükseliyor. Belimizi büktü. Bunun nedeni de vatandaşların ekonomik alım gücünün yetersiz olmasından kaynaklanıyor. İş yapmadık değil ancak dediğim gibi satışlarımız beklentilerimizin çok altında kaldı. Sattığımız ürünü daha fazla fiyatla bize gelmiş olması nedeniyle bizlerde fazla çeşit bulunduramaz olduk. Buna rağmen yok dememek için çeşit yapmaya çalışıyoruz. Ancak o da en fazla iki ya da üç ürün ilave yapabiliyoruz. Sobacılar olarak tüm beklentimiz havaların ısınmaya başlaması ile bahar ve yaz aylarında piknikçilere veya yazlıkçılara mangal ve semaver satışı yapmak. İnşallah yaz aylarında mangal ve semaver satışları beklentilerimize cevap verir de nefes alırız” dedi.

Editör: TE Bilisim