Çerkezköy Bakış - Pazartesi günü başlayan 2017-2018 eğitim- öğretim yılının öğrencilere, öğrenci velilerine ve öğrenci servis taşımacılığı yapan şoför esnafına hayırlı olmasını kazasız ve sorunsuz bir yıl geçirmelerini temenni eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, “Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odamıza kayıtlı yaklaşık 210 civarında öğrenci servis aracının hizmet vereceği yeni bir eğitim yılına girmiş bulunmaktayız. Bizler öğrenci servisçileri esnafı ile yaptığımız toplantılarda her zaman kaliteyi öne çıkararak öğrencilerimizin evlerinden okullarına, okullarından evlerine ulaşmasını güvenli bir şekilde sağlayarak yaptığımız işin ne kadar ciddi, ne kadar hayati bir önem taşıdığını göstererek hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin güvenini kazanmak zorundayız” dedi.
 

ŞOFÖRÜN GÜVENİLİRLİĞİNİ ARAŞTIRSINLAR

Öğrenci taşımacılığı yapan araçların Ağustos ayı içerisinde UKOME tarafından yapılan uygunluk çalışmalarını tamamlayıp bütün öğrenci servislerini taşımacılığa hazır hale getirilmesini sağladıklarını ifade eden As, “Önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin daha güvenli bir halde taşınması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin aldığı karar gereği araçlarımıza en az yedi gün kayıt alabilecek, kamera sistemi dahil edilecektir. Son olarak öğrenci velilerimize şunu söylemek istiyorum. Çocuklarınızı öğrenci taşıma servis araçlarına kayıt yaptırırken önce şoförün güvenilirliğini araştırıp, aracın (J) plaka serisinden olmasına dikkat etmelidirler. Bunların haricinde sizlere teklif veren kişilere itibar etmemenizi istiyoruz.
Tekrardan yeni eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 

YOL İZİN BELGELERİNİ ALMALARI GEREKMEKTEDİR

Mustafa As, okulların açılmasıyla birlikte (J) plaka araç sahiplerinin önceliği öğrenci taşımacılığına vermeleri gerektiğinin altını çizerek, “Çünkü sınırlı sayıda olan (J) plakalı araçlar fabrikalarda personel taşımacılığına devam ettiği sürece bu yıl okulların ikili eğitimlerinin aynı saatte ders zili çalması ile birlikte daha da sorunlu bir hale gelecektir. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için fabrikalara servis çeken (J) plakalı araçların bir an önce öncelikli işleri olan öğrenci taşımacılığına dönmesi gerekmektedir. Ayrıca araçların yapılan denetimlerde ve kontrollerde cezalı duruma düşmemeleri için UKOME tarafından istenilen evrakları hazırlayıp yol izin belgelerini almaları gerekmektedir” dedi.

Editör: TE Bilisim