Çerkezköy Bakış - Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kapaklıspor ve 1911 Çerkezköyspor arasındaki oynanan karşılaşmada istenmeyen görüntüler yaşandı. Komşu iki ilçe takımının futbolcu ve yöneticilerinin karıştığı kavga sportmenliğe yakışmadı. Kapaklı Sahası'nda oynanan ve derbi olarak yorumlanan Kapaklıspor ile 1911 Çerkezköyspor arasında oynanan karşılaşmanın sonlarında yaşanan olaylar maçın önüne geçti.

BAŞKANLARA TEPKİ

Yaşanan olayların ardından açıklamalarda bulunan 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklıspor Başkanı Nizamettin Çoban, kulüp yöneticilerine ve taraftarlarına tepki gösterdi.

“KAPAKLISPOR'UN BİR TANE YÖNETİCİSİ OLANLARA MÜDAHALE ETMEYEREK İZLEDİLER”

Kapaklıspor-1911 Çerkezköyspor karşılaşmasında yaşanan olaylara değinen Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan, "Sezonun ilk devresinde evimizde oynanan karşılaşmada kardeş kulübümüzü en iyi şekilde ağırladık. Karşılaşmaya Kapaklıspor'un taraftarlarını da aldık ve herhangi bir taşkınlık yapmadan maçı tamamladık. Sezon başından bu yana misafir ettiğimiz takımları ve taraftarlarını en iyi şekilde ağırlayıp, sorunsuz bir şekilde gönderiyoruz. Karşılaşma öncesi taraftarlarımızı da bu karşılaşmaya davet ettiler. Ancak biber gazları ve joplarla bizim taraftarlarımız tribünlerden çıkarıldı. Ancak olay yaşanırken Kapaklıspor'un bir tane yöneticisi olanlara müdahale etmeyerek izlediler. İki taraftarımız gözaltına alındı, Kapaklıspor Başkanı Nizamettin Çoban ve yöneticileri sadece izlemekle yetindi" diye konuştu.

“TEKME TOKAT SALDIRDILAR”

Kapaklıspor taraftarlarının futbolcularına 90 dakika boyunca küfür ettiğini kaydeden Kulüp Başkanı Aslan, "Kendi evimizde oynadığımız karşılaşmalarda bazı taraftarların ağzından küfür çıktığı zaman ben olmasam da yönetici arkadaşlarımız araya girerek taraftarlarımızı sakinleştirmeye çalışıyorlar. Ancak Kapaklıspor Başkanı Nizamettin Çoban ve yöneticileri koltuklarından kalkıp yaşananlara müdahale bile etmediler. Saha içinde yaşananları tüm spor camiası izlemiştir. Taraftarlarımızı güvenli şekilde otobüse bindirip gönderdikten sonra saha içi karıştı. Futbolcularımıza ve teknik heyetimize tekme tokat saldırdılar. Bu nasıl bir kardeşliktir. Bize kardeşlikten bahsediyorlar ama böyle kardeşlik mi olur. Benim taraftarımı getir diyorsun, taraftarım geliyor. Tribünlerden yaka paça çıkartılıyor, sen yönetici olarak müdahale etmiyorsun" diye konuştu.

ORTAMI SAKİNLEŞTİRECEĞİNE GELİP ORTAMI GERDİ

Yaşanan olayların ardından sahaya inen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'e tepki gösteren Aslan, "Saha içinde yaşanan olayların ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ortamı sakinleştireceğine bizim yönetici arkadaşımıza 'bu olayları buraya siz gerdiniz' diyerek tepki gösterdi. Kendisini sadece maç sonunda gördüğümüz Mustafa Çetin ortamı sakinleştireceğine gelip ortamı gerdi. Sen orada ilçeni temsil eden takımın futbolcularına, teknik heyetine ve taraftarına örnek olacaksın. Kendisi ise bize sorumlu tutarak olayların daha da alevlenmesine neden oldu" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim