Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Erzurumlular Derneği önünde Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın, MHP İlçe Teşkilatı, dernek başkanları ve büyük bir kalabalıkla karşılanan HP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’a çiçek takdim edildi. Aydın daha sonra tüm hemşerilerini selamlayarak Çerkezköy Erzurumlular Derneği’ne geçti.
“HOŞ GELDİNİZ, SEFALAR GETİRDİNİZ”
Aydın’ın derneği ziyaret etmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın: “Erzurumluların evine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Ziyaretinizden dolayı çok memnun olduk. Hani Aşık Reyhani diyor ya ‘Palandöken Dağı yüce dumanı, ben kendimde bulamadım gücanı, seher vakti idi kuşluk zamanı, üç kez geri baktım gidirem’ dedik geldik ama hele bir yanımız Hasankale, Horasan, Narman, bir yanımız Aşkale, İspir, Tortum, hele daha bir yanımız Cumhuriyet Caddesi’nde geziyor. Rüyalarımız bile Erzurumluca görüyoruz. Sizler Erzurum’u yaşarken, bizler burada Erzurum’u yaşayabilmenin hayalini kuruyoruz. Geldiğiniz için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“ARALIK AYI HÜZÜN AYIMIZDIR”

Tekirdağ’da hemşerileriyle bir araya geldiği için yaşadığı mutluluğu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın, Aralık ayının hüzün ayı olduğunu söyledi. Aydın, “Aralık ayı hüzün ve keder ayıdır aynı zamanda. Bizim Sarıkamış’ta yüreğimiz yandı hatırlıyorsunuz. Bir diğeri de Erzurum'da Osmanlı Rus Harbi ile yaşadığımız savaşta, evlatlarımızı kaybettik. Şuan yer altındaki nüfusumuzun yer üstünden daha fazla olduğu bir vatan toprağı üzerindeyiz. Türkiye'nin her tarafı böyle. Buralarda Balkan Harbi dolayısıyla çok büyük trajediler yaşadık. Doğu’da da Osmanlı Rus Harbi dolayısıyla büyük trajediler yaşandı. Dolayısıyla bu bayrağı anlamlı kılan, bu vatan için bizim hassasiyetimiz çok büyük. Bu değerin farkındayız, bunun manevi sorumluluğunu taşıyoruz. Onun için diyoruz ki ne bayraktan ve ezandan vatandan dinden de devletten vazgeçmedik. Kimse aklından bile geçiremez” dedi.

“KEFENİ YIRTMIŞ BİR MİLLETİZ”

“İnanın ülkenin milli meselelerinde bir araya gelmek zorundayız. Biz 15 Temmuz’da, bu ülke Allah korusun bu saydığımız her şeyi kaybetmenin arefesine geldik” diyen Aydın, “Bir kaybetseydik bir gaflet ve delalet hali bir anda ülkeyi alıp bir uçurumun kenarı da yuvarlayacak. O gece milli iradesiz sokağa döküldünüz, ‘Yeter artık’ dediniz, biz bundan sonra artık talimat alacak bir durumda değiliz. Artık kefeni yırtmış büyük bir gücüz. Bugün eğer Amerika, Rusya, Çin, o Avrupa Birliği ülkeleri büyük güç ise bizde artık onların icazetini beklemekle artık vakit kaybedemeyiz. Biz artık güçlüyüz.” dedi.

“BİZİM DE HAKKIMIZ VAR”

Libya ile yapılan anlaşmaya da değinen Aydın: “Bakın Libya'yla bir anlaşma yaptık. Doğu Akdeniz'de eğer bir enerji varsa biz ortağız. Niye ben orada olmayacağım. Bin 800 kilometre sınırım var, kıyım var, en büyük kıyısı olan Türkiye Allah aşkına. Mısır'ın ne hakkı varsa Yunanistan'ın ne hakkı varsa, Rum kesiminin ne hakkı varsa, bizim Kuzey Kıbrıs'ın da hakkı var. Bizim de hakkımız var.  Meclisteki üç grupta üç üye ret oyu verdi anlaşmaya. Biz dimdik durduk Cumhur ittifak olarak ‘evet’ dedik. Biz Doğu Akdeniz'de aldık. Bunlar bakın sadece geçiyorlar. Atatürk'ün hiçbir idealini taşımıyorlar. Çünkü Atatürk çok büyük bir Türk milliyetçisiydi. Atatürk'ün idealleri çok yüksekti. Kaybolan, küçülen Osmanlı'ya ah vah edip uykuları kaçan bir liderdi. Ve o bir veya iki defa gitti tebdili kıyafet Libya’ya. Karışmayalım mı gitmeyelim mi? Orası tuzaklar, bataklık, evimizde oturalım mı efendim biz? Niye S400 alıyoruz. Biz nasıl Amerika'ya kafa tutuyoruz? Artık çok odaklı bir güç olarak dünya merkezinde bizde varız Amerika kadar. Rusya kadar, Çin kadar, Hindistan kadar biz de varız. Bunu sadece söylemiyoruz yapıyoruz Allah'ın izniyle. Ama endişemiz şudur; sadece birlik beraberliğimizin kaybolmaması akamete uğramaması” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim