Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 4. Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun, gazetemizi ziyaret etti. Aygun’e ziyaretinde CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve partililer de eşlik etti.
NE OLDU DA BU KADAR DEĞİŞTİ?
Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, bu seçim sürecinde daha çok ev ziyaretleri yapmak istediklerini belirterek “Akşamları kahvehane toplantılarımız devam edecek. Esnafımızı çok fazla rahatsız etmek istemiyoruz” dedi. 7 Haziran’dan bu yana 150’ye yakın şehit haberi geldiğini ifade eden Öztürk “7 Haziran’dan sonra ne oldu da bu kadar değişti” dedi. 
CHP, İYİ OKUDU
7 Haziran seçimlerinden sonraki tablonun belli olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ 4. Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun, “Seçim sonuçlarına bakıldığında, sonuçlar geniş tabanlı bir koalisyon diyor. İrade, koalisyon kuracaksınız, birlikte yaşamayı öğreneceksiniz diyor. CHP bunu doğru okudu. Seçim akşamı açıklama yapan MHP biz kapalıyız dedi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim sonuçları resmileştikten sonra yetki verildi. Ahmet Davutoğlu koalisyon kurmayı çok istedi. Ama tokmak başka yerde olduğu için tablo buraya geldi. CHP; tabandan çıkacak çatlak seslere rağmen raporu iyi okudu” dedi.
KİMSE GÖRMÜYOR MU?
AK Parti-CHP-MHP koalisyonu olmayınca AK Parti-CHP koalisyonunun gündeme geldiğini anımsatan Aygun “CHP taşın altına sadece elini değil, gövdesini koydu. Ülkemizin dertleri var. Bir seçimin hazineye dünya kadar zararı var. 7 Haziran seçimlerinden sonra hepimiz ekonomik anlamda sıkıntı içine düştük. 7 Haziran’dan 2-3 gün sonra terörist eylemler ortaya çıkmaya başladı. 150’ye yakın şehidimiz var. Filizlerimizi kaybediyoruz. Teröristlere uzun süre taviz verildi. O zaman beraber çok güzeldiniz de şimdi ne oldu? Çerkezköy’de, Kapaklı’da belediye başkanları yol yapıyor, hizmet götürüyor. Ama Güneydoğu’da yolu kazıp altına patlayıcı koyuyorlar. Bunu kimse görmüyor mu?” dedi.
“KİMSE CHP KENDİNİ DÜŞÜNDÜ DİYEMEZ”
“Kimse ‘Bu süreçte CHP kendini düşündü’ diyemez” şeklinde konuşan Aygun “Bizim derdimiz ülke. Hepimiz yanıyoruz. 1 Kasım seçimleri çok önemli. CHP 7 Haziran’da güzel bir beyanname hazırladı. Şimdi de önce insan diyoruz. İnsanlarımızın en üst seviyede yaşaması için çalışmamız lazım. AK Parti kendine oy verenleri hatırladı, milleti hatırladı bizim sayemizde. O zaman bize ‘kaynak yok’ dediler” dedi.
“SİYASET SATRANCA BENZER”
Ülkede fabrikaların kapatılmaya başlandığını ifade eden İlhami Özcan Aygun “İş dünyası her zaman güvene endekslidir. Şimdi biz bir kaostayız. Bana göre sessiz bir devrim var. Kurban Bayramı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu ‘Gelin emeklilere bir maaş ikramiye verelim’ dedi. Ama hiçbir parti buna yanaşmadı. Siyaset satranca benzer. Geleceği düşünmeniz lazım” dedi. Tekirdağ’da da AK Parti ve MHP’ye tepki olduğunu ileri süren Aygun “AK Parti ve MHP’nin birbirini tamamladığı ortaya çıktı. Terörle ilgili CHP ‘araştırma komisyonu kuralım’ dedi. AK Parti ve MHP buna red verdi” dedi.
Editör: TE Bilisim