Çerkezköy Bakış-  Atatürk Caddesi üzerindeki aile apartmanında annesi Emine, babası Serkan Mutlu ve halası Feraye Sancak ile birlikte yaşayan Ayten Mutlu, geçtiğimiz cumartesi günü akşam saat 20.00 sıralarında “markete gidiyorum” diyerek evden ayrıldı.

AİLE KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Yüzde 40 oranında zihinsel engeli olduğu belirtilen Ayten eve geri dönmeyince ailesi büyük panik yaşadı. Aile, yaptığı tüm aramalara rağmen cep telefonu da olmayan kızlarına ulaşamadı. Baba ise polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. 

ZABITA EKİPLERİ GÖRDÜ

Aile, çevredeki güvenlik kamerası kayıtları ve polis incelemesi sonrası Ayten’in internetten tanıştığı bir arkadaşıyla evlerinin yakınında buluştuğunu belirledi. Ayten ve yanındaki kişinin sarı minibüslere binerek Kapaklı’ya gittiği belirlendi. Aile tüm aramalarını Kapaklı’da yoğunlaştırdı. Ailenin de talebiyle Çerkezköy ve Kapaklı Bakış gazetesi Ayten’in fotoğraflarını paylaşarak kayıp olduğunu ve Kapaklı istikametine gittiğini haberleştirdi. Bu haber yüzlerce paylaşım aldı. Bu haber ve vatandaşların sosyal medya paylaşımları sayesinde Ayten’in izi bulundu. Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ayten’i arkadaşı ile birlikte Mithatpaşa Caddesi üzerindeki itfaiyenin bulunduğu yerde gördü. Zabıta duruma müdahale ederken, hemen konu polise ve ailesine bildirildi. Zaten Kapaklı’da arama çalışması yapan aile dakikalar içinde gelerek kızlarına kavuştu. 
Hala Feraye Sancak, kızlarını buldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, arama çalışmalarına verdiği destekten dolayı Bakış gazetesine teşekkür etti. 
 

Editör: TE Bilisim