Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde, Çerkezköy’ün geleceğine yönelik yapılan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi kapsamında altyapı ve üstyapı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında ekipler proje dahilinde olan Cefa Sokak’ta alt yapı ve üst yapı çalışmalarında sona geldi.

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Cefa Sokak sakinlerinden Ahmet Cefa babasının “Mahalleye her kim ne zaman yararlı bir iş yaparsa onların gönlünü hoş et, ikramda kusur etme” diye vasiyette bulundu. Bunun üzerine Cefa, basanın vasiyetini yerine getirerek sokakta üstyapı çalışması yapan işçilere baklava ikramında bulundu. Cefa’nın bu jesti işçileri memnun etti.

“BABAM 2 DÖNEM MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI”

Rahmetli babası Hasan Cefa’nın Çerkezköy Belediyesinde 2 dönem belediye meclisi üyeliği yaptığını belirten Ahmet cefa, “O dönemlerde de kendini o dönemin Belediye Başkanı Hikmet Uğraş gibi halkına adayan bir meclis üyesi idi ve ilçe halkının sorunlarının giderilmesi yani çözümlenmesi konusunda da katkıları olan kişilerden birisiydi babam, Ve o yıllarda gerek belediye hizmetlerinde gerek vatandaşların katkıları ile mahallelere yapılan hizmetlerde çalışanların gönlünü almak ve onlara  halkın mutlu olduğunu hissettirmek adına onlara çeşitli yiyecek ikramında bulunur ve gönüllerini alırdı. Bana da ben öldüğümde bu tür yardımların benim yapmamı vasiyet etmişti ve bende babamın bu vasiyetini sokağımıza yapılan hizmetlerde çalışan işçi kardeşlerimizin gönlünü almak ve mahalle halkımızın çalışmalardan mutlu olduğunun sevincini belirtiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim