Çerkezköy Bakış - Türkiye Yeşilay Derneği Tekirdağ Şubesi ve Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bağımlılıkla mücadele konusu ile ilgili program gerçekleştirildi. Dün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halit Eren, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Kamu Kurum Müdürleri, İmamlar, Öğretmenler, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

AMAÇLANAN HEDEFLERE ULAŞILDI
Programda ilk olarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halit Eren konuştu. Eren, büyük değişimlerin küçük dokunuşlar ile olacağını söyledi. Bağımlı olmayan bireylerin bağımlı olma riskini en aza indirecek evrensel temelli bir öğrenme programı olarak tanımlayabileceğimiz Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim projesi büyük değişimler, küçük dokunuşlar ile başlar sloganıyla hayata geçirildiğini kaydetti. Eren, “Memnuniyetle gözlemliyoruz ki 2014’te başlayan bu küçük dokunuşlar aradan geçen yaklaşık 4 yıllık zaman zarfında gerçekten de büyük değişimlerin müjdelerini vermeye başlamıştır. 3 Ocak 2014 tarihinde bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Birliği arasındaki imzalanan uygulama protokolü ile startı verilen proje ile toplumun bağımlılıkla mücadele sürecindeki bilinç düzeyinin arttırılması yoluyla ülkemizde yaşayan çocuk, yetişkin ve gençlerin daha güvenli ve mutlu bir hayat sürmelerine katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Projenin ilk döneminde amaçlanan hedeflere ulaşılmış 23 Haziran 2017 tarihi itibariyle Türkiye bağımlılıkla mücadele projesi uygulama protokolü 5 yıl daha uzatılmıştır. Projenin yeni döneminde yetiştirilen donanımlı öğretmenler nedeniyle daha çok sayıda rehberlik öğretmenine 20 milyon öğrenciye ve toplumun geneline ulaşılması hedeflenmektedir. Gerek bağımlılıkla mücadele etme projesi kapsamında, gerekse sayın valimizin koordinasyonu ile yürütülen uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımı yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

“441 FAALİYET DÜZENLENDİ”

Bağımlılıkla mücadele kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılında 441 faaliyet yaptıklarını ifade eden Halit Eren, bu kapsamda yapılan etkinliklerin istatistik verilerini açıkladı. Eren, “Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda ilimiz genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı baz alındığında bin 441 faaliyet düzenlenmiş, 63 bin 367 öğrenciye,  32 bin 858 veliye, 5 bin 277 öğretmene ulaşılmış. 208 rehber öğretmenimiz bağımlılıkla mücadele eğitimi almış bu alanda 11 öğretmende gerekli eğitim planlamalarını yapmaktadırlar. Gençlerimizi her türlü bağımlılıktan uzak tutmanın en etkili yollarından biri onların sporla uğraşmalarını temin etmektir. O amaçla da 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimiz genelindeki okullarda öğrenim gören 35 bin öğrenci sporla uğraşmaktadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa bu sayının arttırılması hedeflenmektedir.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Eren, “Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı ve toplumumuzu tehdit eden sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı ile mücadeleyi amaçlayan ve bu yolda çok önemli başarılar elde eden Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimi ve projesi genç neslin sağlıklı yetişmesi için emin adımlarla ilerlemektedir. Bundan sonraki nesillerinde daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkı sunmaya devam edecektir. Projenin ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de başarıyla yürütülmesinde büyük emek ve gayretleri olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Tekirdağ Şube Başkanı Sayın Şener Çelikayar’a, yönetim kuruluna ve tüm çalışanlarına, projeye destek veren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına tüm koordinatörlerimize, eğitim alan ve eğitim veren rehberlik öğretmenlerine, eğitimlere katılan öğretmen öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.



“HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE”

Halit Eren’in konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban bir konuşma yaptı. Abban, Bağımlılıkla mücadele, madde ve teknoloji bağımlılığı daha çok gençlerimizi ve çocuklarımızı ilgilendiriyor. Onlar üzerindeki bu zararlı bağımlılığı azaltmak yok etmek bizim elimizde. Çocuklar ilk önce aile içinde daha sonra okulda ve okuldaki rehber öğretmenleri tarafından eğitilmelidir.” dedi.

“OSB’YE TEŞEKKÜR ETTİ”
Abban konuşmasının sonunda ise, “Özellikle bağımlılıkla mücadelede ilçemizde jandarma ve polisimiz fedakarca çalışıyor. Uyuşturucu ile mücadelede topyekün çalışma ve mücadele şart. Burada yer alan herkes çaba sarf etmelidir. Bu etkinliği ilçemizde de düzenleyen Tekirdağ Yeşilay Şubesi’ne teşekkür ediyorum. Ayrıca bize ev sahipliği ÇOSB’ye teşekkür ediyorum. Maalesef ilçemizde bu denli güzide bir salonumuz yok. Bu konuda bize imkanlarını sunan OSB’ye çok teşekkürler.” diye konuştu.

SUNUM YAPILDI
Konuşmaların ardından Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, hazırladıkları bir sunumu davetlilere izletti. Sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Çelikayar, madde bağımlılığı için ortak bir akıla ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çelikayar, ayrıca ‘İnsanların en hayırlısı, insanlığa faydası olandır’ düşüncesinden geldiklerini ve bu bağlamda madde bağımlısı gençlere faydalı olmak için gece gündüz mücadele ettiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim