Çerkezköy Bakış - Başkan Akay, beraberindeki yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte yapımı tamamlanan Bağlık Mahalle Evi ve Taziye Evi ve çevre düzenlemesinin sürdüğü Huzur Sokak Parkı’nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bağlık Mahallemizde 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda Taziye Evi ve Mahalle Evi yapım çalışmalarımızı tamamladık. Toplam 514 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Taziye ve Mahalle Evimizde 140 metrekarelik bir Taziye Salonumuz, mutfak, lavabolar, abdest alma yerleri ve mescitler oluşturuldu. Mahalle Evimiz bölümünde ise düzenlenecek kurslar için 4 adet etkinlik salonu, lavabolar, mutfak bulunuyor. Bağlık Mahalle Evimizde en kısa süre içinde kadınlarımıza katkı sağlayacak kurslarımızın startını da vereceğiz” dedi.

YAKINDA HİZMETE AÇILACAK
Bağlık Mahallesi sakinlerinin uzun yıllardır talep ettiği Taziye Evi’nin de çok yakında hizmete gireceğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Mahalle Evimiz sayesinde düzenleyeceğimiz ücretsiz kurslardan bölgedeki ev hanımlarımız yararlanabilecek. Çocuklarımız da parkımızda burada güven içinde eğlenceli vakit geçirebilecek” ifadelerini kullandı.

8 BİN 528 METREKARELİK YEŞİL ALANDA YENİ BİR PARK ALANI OLUŞTURULDU
Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra yine Bağlık Mahallesi Huzur Sokak üzerinde bulunan yeşil alanda devam eden yeni park yapım çalışmalarını inceledi. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından toplam 8 bin 528 metrekarelik yeşil alan üzerinde yapımında sona gelinen park hakkında da bilgi veren Başkan Akay, “Parkımızda mini basketbol ve mini futbol sahaları oluşturuldu. Ayrıca fitness alanları, kauçuk kaplamalı çocuk oyun alanı, oturma duvarı ve pergolalar da bulunuyor. Bitkilendirme ve aydınlatma çalışmalarında sona gelindi. Parkımız en kısa zamanda Bağlık Mahallesi sakinlerimizin kullanımına açılacak” dedi.

Editör: TE Bilisim