Çerkezköy Bakış - Fevzi Paşa Mahallesindeki Kapalı Spor Salonunda proje ve meclis üyesi aday tanıtım toplantısı öncesi salon Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk resmi ve Türk bayrakları ile donatıldı. Salon ayrıca Cumhur İttifakı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin resimleri ile AK Parti ve MHP bayrakları ile süslendi. Aday tanıtım toplantısına ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncağül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mestan Özcan, Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, AK Parti İl Başkanı Mülahim Kuru, Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ile Cumhur ittifakına gönül vermiş çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.   

“ÇERKEZKÖY’Ü İHYA ETMENİN ZAMANI GELDİ”

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. Proje tanıtım programının açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök yaptı. Kök, Çerkezköy’ü ihya etmenin zamanı geldi diyerek, salonu dolduran partililerden seçime kadar tam gaz çalışmalarını istedi. Kök, “Sizlerin gönül destekleri ile Cumhur İttifakının Çerkezköy ailesi olarak huzurlarınızdayız. Bugüne kadar biz olduk, evladınız olduk, kardeşiniz olduk. İyi günde, kötü günde, düğünde cenazede hep birlikte olmaya gayret ettik. Acımızı da mutluluğumuzu da beraberce paylaştık. Bütün bu güzellikleri sizlerle yaptık. Sizlerle başardık. Sizlerin duası ve gönül desteği olmasa bunları asla başaramazdık. Şimdi Çerkezköy’ümüzü birlikte ihya etme zamanı, daha da büyütelim, daha da geliştirelim istiyoruz. Yeniden büyük Türkiye yolunda hep birlikte geleceğin Çerkezköy’ünü inşa etmek için Adayımız Süleyman Kozuva ile seçime ilerliyoruz. Her daim destek ve dualarınızla yanımızda olduğunuzu da çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar değerli esnaflarımıza, ziyaretlerde bulunduk. Ev ev kapı kapı dolaştık. Sorunlarını dinledik, çözüm önerileri sunduk. Her zaman yanında olduğumuz vatandaşlarımıza, desteğimiz yine tam olacak İnşallah. Cumhurbaşkanımıza sözümüz var. Çıktığımız bu kutlu yolda, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Allah’ın izniyle 31 Mart günü Çerkezköy, Ak belediyeciliğe kavuşacak. Çerkezköy’ümüzü hazırlamış olduğumuz “159 AK Proje” ile baştan sona değiştireceğiz. Durmak yok yola devam.” dedi.

“PANİK HAVASINA BÜRÜNDÜLER”

İlçe Başkanı Ümit Kök, Millet İttifakı CHP Belediye Başkan Adayı ve Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay’a yüklendi. Kök, Akay’ın panik havasına büründüğünü söyleyerek, “3 hafta kala bir panik havasına büründü. Sürekli bizim adayımız üzerinden siyaset yapmaya, Büyükşehir’in gecikmiş yatırmalarını kendi yatırımıymış gibi göstererek oy almanın derdine düştü. Yemezler kardeşim bu oyunları yemezler. Sen 5 yıldır bu ilçenin belediye başkanısın. Parkları çiçeklendirmekten başka ne yaptın. He doğru tepeye servet harcayarak, 3 liraya yapılacak işi 15 liraya yaptırıp büyük bir park yaptın hakkını yememek lazım. Birde Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddelerini tek yön yaparak içinden çıkılmaz bir hale soktun. Yemyeşil ağaçları söktün. İnsan araç içinde de olsa, yaya da olsa caddeye çıktığına bin pişman oluyor. Yaya karşıya geçemiyor, sürücü ilerlemekte güçlük çekiyor. İnşallah biz belediyeyi aldığımız zaman bu sorunu kökünden çözeceğiz.” diye konuştu.

“TAMAMI GÖZ BOYAMA”

Ümit Kök, yapılan Kent Park açılışının tamamen göz boyama olduğunu söyledi. Kök, “Son günlerde yok Kent Park, yok kültür merkezi, yok yüzme havuzu, yok o, yok bu konuşup duruyor arkadaşımız. Bak sayın aday! Övündüğün o yatırımları Büyükşehir yapıyor, sen de kendin yapıyormuşsun gibi halkı kandırmaya çalışıyorsun. Büyükşehir de zaten yok saydığı Çerkezköy’e sonunda 2 eser yaptı. He bunların açılışının da seçime doğru yapılması manidar. Tamamen göz boyama. Yüzme havuzu zaten bilmeceye döndü. Temeli atıldı ama inşaat durdu. Allah’ın izni ile biz göreve geldiğimiz zaman bu yarım kalan inşaattı da bitirip çocuklarımızın, gençlerimizin kullanımına burayı açacağız.” ifadelerine yer verdi.

“ADAYIMIZ SİYASETTEN DE, TİCARETTEN DE ANLAR”

Bir süredir gündemde olan kısa pantolon polemiğine de değinen Ümit Kök, “Başkan adayımızın “o kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum.” demesine çok alınmış kendisi. Hemen cevap verdi. Dedi ki; ‘Sen sadece ticaretten anlarsın.’ Sayın Akay, adayımız ticaretten de anlar siyasetten de bürokrasiden de. Ama haklısın ticaret konusunda. Allah’a çok şükür yaptığı ticaret ile Çerkezköy’de yaşayan çok sayıda vatandaşımıza istihdam sağladı. Ticaret sayesinde Somali’ye havaalanı yaptı. Otel yaptı ve Türkiye’nin, Çerkezköy’ün adını tüm Dünya’ya duyurdu. Bunlar büyük bir başarıdır. Çerkezköy’e hak ettiği hizmeti getireceğiz. Durmadan, yorulmadan Çerkezköy’ümüz için çalışacağız. Biz, ben değil biz belediyeciliği için bu yola çıktık. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de çok değerli desteği ile Cumhur İttifakı olarak seçimden zaferle çıkacağımıza olan inancım tamdır. İnşallah 31 Mart gecesi hizmet belediyeciliğini tekrar Çerkezköy’ümüze kazandıracağız. Allah yolumuzu açık etsin. Kazanan Çerkezköy, kazanan Tekirdağ olsun. kazanan Kozuva olsun.” diye konuştu.

AYDENİZ: YENİKAPI RUHU PERÇİNLEŞECEK

İlçe Başkanı Ümit Kök’ün ardından MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz konuştu. Aydeniz, Yenikapı ruhu ile Cumhur İttifakının güçlendiğini kaydetti. Aydeniz, “Bu salona sığmadınız ve daha büyük salon ihtiyacı doğurduğunuz için teşekkürler. Cumhur İttifakı Yenikapı ruhu ile canlanmış, 16 Nisan ve 24 Haziran seçimlerinde taçlanmış, 31 Martta perçinleşecektir. Yaygara kopararak, bağırarak konuşanlara inat bu salonları dolduran sizler sayesinde seçimi kazanacağız. Hepinize teşekkür ediyorum. Kıymetli ilçe başkanım da değindi, son 20 günde kaybetme korkusuna kapılan bir aday, sürekli Cumhur İttifakı adayımıza hakaret ve iftira atarak siyaset yapma peşindeler. Bugün bu salonda Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin ruhunu görebiliyorum. Türk dünyasının ve İslam aleminin anahtarı olan Cumhur İttifakı ile alnımızın akıyla bu seçimlerden çıkacağız. Cumhur İttifakı zayıflarsa Filistin’in, Arakan’ın, Doğu Türkistan’ın ve İslam dünyasında mazlumların sesi kısılır. Biz bu ruhu Ömer Halisdemir’lerle, Fethi Sekinlerle, Fırat Yılmaz Çakıroğulları ile gösterdik. Sonsuza kadar bu birlikteliğimizi koruyacağız, et ve tırnak gibi olduğumuzu gösterdik göstermeye devam edeceğiz. Biz ülkücüler kendimizi demirci çırağı gibi görürüz, bizim ustamız Dr. Devlet Bahçeli’dir. Onun balyoz vurduğu yere biz çekiz vururuz. Devlet bahçeli bize cumhur ittifakı demiş de biz Çerkezköy’e balyozu vuracağız. Biz Allah’ın izniyle, 31 Mart akşamı tüm hemşehrilerimizle galip ayrılacağız.” ifadelerini kullandı.

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ ŞEFFAF OLACAK”

“Yaparsa Kozuva yapar” sloganları eşliğinde sahneye Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’ya geldi. Kozuva, Çerkezköy Belediyesi’ni aldıklarında şeffaf bir belediye olacaklarını kaydetti. Kozuva, “Görev verildiğinde bizler elimizi taşın altına koyacağız. Biliyorsunuz bu kardeşiniz iş adamı. Yani icraat adamıdır. Recep Tayyip Erdoğan rehberliğinde Çerkezköy’de ak icraatlar yapılacaktır. Seçimler yarıştır, bu yarış makam yarışı değil hizmet yarışıdır. Çerkezköy’ün çocuğu olarak buradayım, verdiğim her sözü yerine getirdim. Nasıl ÇTSO’yu şeffaf ve başarılı yönetime kavuşturup 5 yıldızlı oda haline getirdiysek Çerkezköy belediyesini de aynı şeffaflıkta, 5 yıldızlı belediye yapacağız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, Allah’ın izni ile Belediye Meclis üyesi adaylarımızla Çerkezköy’e hizmet edeceğiz. Artık zamanı geldi, Çerkezköy’ün kaderi değişecek.” dedi.
Kozuva’nın konuşmasının ardından 159 projesinin bazılarını videolar eşliğinde kamuoyu ile paylaştı.

ÖZCAN: ÇERKEZKÖY’ÜN KIRKLANMAYA İHTİYACI VAR

Programda Cumhur İttifakı AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan kürsüye geldi. Özcan, Kozuva’nın projeleri arasında yer alan hamam projesine değinerek, “Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı var. CHP belediyesinden alındıktan sonra buna ihtiyaç var. Bu proje cidden çok güzel. Ama bu projeleri yapması için bana ihtiyaç var. Suyun başı bende, yani Büyükşehir Belediyesi’nde. Biz her yere yazıyoruz gönül belediyeciliğinden bahsediyoruz. Bundan ne anlıyoruz, İmar mı, asfalt mı, yol mu? En büyük proje kırık gönülleri tamir etmek. 1059 projemizi Süleymanpaşa’da izleteceğiz. Biz ilk olarak israftan kaçınacağız. 31 Mart’a az kaldı, herkese ulaşmamız lazım. Recep Tayyip Erdoğan’a söz verdik. İnşallah seçimi kazanacağız. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp anlatalım. İnşallah hepimizin yeni tarih sayfası olacaktır.” diye konuştu.

YEL: BU KALABALIK BİZİ UMUTLANDIRIYOR

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de, salonu dolduran binlerce vatandaşın kendilerini umutlandırdığını söyledi. Yel, “31 Marta üç hafta kalmışken salondaki parıltıyı görünce daha da inanıyoruz. Bizim karşısında hiçbir değeri olmayan, 40 yıldır Türk milletine acı günler yaşatan zillet ittifakı bir köşede diğer yanda ise Cumhur İttifakımız var. Aziz milletimiz ne yapacağını bilir. 31 Mart kurtuluş 1 Nisan diriliş olacaktır.” dedi.

KOZUVA’YA AÇIK DESTEK

Programda son konuşmayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptı. Bakan Kurum, Süleyman Kozuva’nın her zaman yanında olduklarını ve projelerine destek vereceklerini söyledi.

Bakan Kurum, Tekirdağ'ın Anadolu'dan Avrupa'ya geçişin, Rumeli'ye uzanışın şehri olduğunu söyledi.
Türkiye'nin son 16 yılda demokrasi ve kalkınmada hiç olmadığı kadar ileri seviyelere ulaştığını belirten Kurum, "Tabii bu 16 yılda karşımıza sürekli çelmeler, tuzaklar, oyunlar çıktı, çıkıyor. Türkiye olarak 16 yılda, her alanda bağımsızlık mücadelesi verdik. Savunma sanayisinde bir yere bağımlıydık, artık değiliz. İHA'larımızı, SİHA'larımızı kendimiz üretiyoruz. Biz insansız hava araçlarımızı üretmemiş olsaydık, Afrin'de, Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün durum farklı olurdu." diye konuştu.
Milli gelirin 236 milyar dolardan 860 milyar dolara yükseldiğine işaret eden Kurum, "Yılda 36 milyar dolar ihracatı olan bir ülke, şimdi 160 milyar dolar ihracatı olan bir ülke... Yılda 70 milyar lira yatırım yapan bir ülke, şu anda 266 milyar lira yatırım yapan bir ülke. Eskiden darbelere, cuntalara teslim olan bir ülke vardı. Şimdi darbecilerin karşısına aslan gibi dikilen,16 saatte milletiyle beraber tankların önüne çıkıp darbeye 'dur' diyen, FETÖ'yü defeden bir ülke var." ifadelerini kullandı.

"NEHİRLER TEMİZLENECEK"

Kurum, Türkiye'nin dev projeler yapmaya, milletin gerçek problemlerini anlayıp çözmeye devam ettiğini vurguladı. Proje yapmaya 2023 vizyonuyla devam ettiklerini aktaran Kurum, şunları kaydetti: "Ergene ve Çorlu'da çarpık, düzensiz sanayileşme nedeniyle nehirlerimiz kirleniyordu. 2011 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye'nin en büyük çevre projesini başlattık. Tüm Ergene'yi kapsayan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında çoğunluğu Tekirdağ'da bulunan sanayi tesislerinden kaynaklı kirliliği, merkezi atık su arıtma tesisleri vasıtasıyla sona erdiriyoruz. Bu tesisler vasıtasıyla arıtılan atık suların yaklaşık 80 kilometre kolektör hattıyla Marmara Denizi'ne derin deşarjı sağlanacak. Hedefimiz 2019 yılında ilk etabı tamamlamak. Bu proje tamamlandığında Tekirdağ'ın dereleri, nehirleri, havzaları tertemiz olacak." 

"YILDA 300 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Kentsel dönüşümün ivmesini arttırmak adına valiliklere genelge gönderdiklerini dile getiren Kurum, "Valiliklerimiz bu noktada, tüm şehir genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle dönüşümü hızlandıracak. İnşallah kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu tamamlamış olacağız. 20 yılda 6,7 milyon konutumuzu yenileyerek kentsel dönüşüm sürecini tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

TOPLU KONUT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen TOKİ’nin 50 bin sosyal konut projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan bakan Kurum, “Tekirdağ’a da bu kapsamda 1118 konut yapılacak. 20 yıl taksitle aylık 595 lira ödemesi olacak.” dedi. Bu konutlardan Çerkezköy’e de yapılacağı öğrenildi.   

MİLLET BAHÇESİ

Çerkezköy Belediye Başkan adayı Sülyeyman Kozuva’nın Millet Bahçesi projesini desteklediklerini belirten bakan Kurum, “Tekirdağ Süleymanpaşa ile Çorlu’da millet bahçesi projemiz vardı. Çerkezköy için de projemiz var. İnşallah Tugay Komutanlığının bulunduğu bölgeye millet bahçesi yapılacak.” dedi.

KOZUVA’DAN 159 PROJE

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva’nın en dikkat çeken projeleri arasında millet bahçesi, hafif raylı sistem, Çerkezköy meydan altı otopark ve arasta ile halk ekmek fabrika, taziye ve konuk evi, sosyal etkinlikler, festivaller, park alanları, yaşam merkezleri, çevre düzenlemesi yer alıyor.
Program, meclis üyesi adayları ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim