Çerkezköy Bakış- Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan Ali ve Fatin Evin çiftinin iki çocuğundan biri olan Hasan Yusuf Eviş, doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyni hasar gördü. Bu yüzden yüzde 90 engelli olan küçük  Hasan’ın evinde fizik tedavi sürecine başlanması için piyasa değeri 11 bin TL olan cihazın alınması gerekiyordu. Ekonomik sıkıntı yaşayan ailenin cihazı alamadığını Çerkezköy Bakış gazetesi internet sitesinden “11 bin TL olmadığı için tedavisine başlanamadı” başlığı ile duyurdu.

HERKES SEFERBER OLDU

Haberin yayınlanmasının ardından Çerkezköy başta olmak üzere Tekirdağ ve hatta Türkiye genelinden çok sayıda kişi aileye ulaşmak için gazetemizin telefonunu kilitledi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’da aile ile görüşerek devletin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.
Vatandaşların girişimi ile gereken cihaz alındı. Önümüzdeki günlerde kargo ile aileye ulaştırılacak.

“BELKİ DE KONUŞUP ANNE VE BABA DA DİYEBİLECEK”

Bir firmada şoför olarak çalışan Baba Ali Eviş, maddi imkansızlıklar nedeniyle oğlunun tedavisinin tam anlamıyla yaptıramadıklarını ifade etti. Eşinin ev hanımı olduğunu ve engelli oğlu ile 1 yaşındaki kızları Ayşunur’a baktığını belirten Eviş, “Oğlum doğum öncesi kakasını yutmuş. Doğum sırasında da oksijensiz kaldığı için beyin fonksiyonları yüzde 90 oranında zarar görmüş. Boğazında ve midesinde hortum var. Bu şekilde beslenebiliyor. Oğlumun tedavisi için çok mücadele verdim. Ama doktorlar oğlumun düzelme durumunun olmadığını, sadece fizyoterapiyle biraz daha iyi hale geleceğini söylediler. Bunun için de bir cihaz önerildi. Cihazı bulduk ama fiyatı 11 bin TL civarında. Benim bütçem olmadığı için alamadım. Bu cihaz oğlumun olan kasılmalarını engelleyecek. Bu kasılmalar ortadan kalkınca normal beslenmeye geçebileceğiz. Belki de konuşup anne ve baba da diyebilecek.” dedi.

"ALLAH RAZI OLSUN"

Haberin yayınlanmasının ardından yüzlerce telefon aldığını belirten baba Eviş, “Destek olan herkesten Allah bin kere razı olsun.  Cihazın parası tamamlandı ve alındı. Kargo ile bize ulaşacak.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim