Çerkezköy Bakış - Seçimlere sayılı günler kalırken, seçimin nabzını ise Çerkezköy Bakış Gazetesi tutmaya devam ediyor. Bakış Gazetesi bünyesinde yer alan Bakış TV’de gazeteci Mehmet Akif Aldoğan ve Fırat Keskinkılıç’ın hazırlayıp sunduğu ‘Seçime Doğru’ programının konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz oldu. Aydeniz, Aldoğan ve Keskinkılıç ile takipçilerden gelen soruları yanıtladı.

“LİDERLERİN EMİRLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDERİZ”

Cumhur İttifakı Çerkezköy’de nasıl oluştu? sorusunu yanıtlayan Aydeniz, “Cumhur İttifakı’nın temelinin oluşturan 15 Temmuz’dur. Bundan sonra da bir beka sorunu olduğu gözlemlenmiştir. Yenikapı mitingiyle de oluşan milli bir birlik ve hava Cumhur İttifakı’nın temelini atmıştır. Yerelde konuşacak olursak bizler teşkilatçı insanlarız. Liderlerin emirleri doğrultusunda hareket ederiz. Liderlerimiz Cumhur İttifakı demişse biz de o şekilde yolumuza devam ederiz. 24 Haziran’da da bu birliktelik meyvesini vermiştir. Geçmiş seçimlerdeki matematik göz önüne alınmış, oy oyanlarına göre Tekirdağ ilimizde de 9 ilçede Adalet ve Kalkınma Partisi, 2 ilçede de Milliyetçi Hareket Partisi ile seçim sürecine girilmiştir.” dedi.

“KAMUOYUNDA KENDİSİNE DE BİR TEVECCÜH VAR”

Çok konuşulan ve gelen ‘Meclis listesi nasıl oluştu sorusuna da cevap veren Aydeniz, “Koray Önsel, teşkilatımızın içinde genç yaşta önemli görevler aldı. Kendisi ile çalışmaktan da gurur duyduğum kardeşim gibi gördüğüm bir insandır. Bizler görev adamıyız. Genel Merkez bizi nerede görmek isterse orada oluruz. Genel Merkez ve Süleyman Kozuva’nın isteğiyle Koray Önsel 1. sıra meclis üyesi adayı olmuştur. Kamuoyunda kendisine de bir teveccüh var. Cumhur İttifakı’nın Çerkezköy’de gerçekten hasıl olabilmesine de bir görüntüdür. 11. sırada Milliyetçi Hareket Parti’sinden Habib Çelik var. O da bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamış bir kişi. Yönetim kurulu içerisinde de ortak görüşler aday olmuş arkadaşlarımızdan bir tanesi. Genel Merkezin takdiri doğrultusunda 3 isim vermemiz istendi. Bir de 23. sırada Ali Celal Şahin, ilçe sekreterimizdi. O da 1. sıraymış gibi çalışıyor.” diye konuştu.

“4- 5 PUAN ÖNDE GİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

İzleyicilerden gelen ‘Kazanacağınıza İnanıyor musunuz? sorusuna Aydeniz, “Biz kazanacağımıza inanıyoruz. 1 hafta var, yoğun geçecek. Oran vermek ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama 4- 5 puan önde gireceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
“Cumhur İttifakı AK Parti adayı Süleyman Kozuva seçim çalışmalarını sürdürüyor. Siz ve teşkilatınızda neredeyse bütün programlara ve mahalle toplantılarına katılıyorsunuz. Nasıl bir izleniminiz oldu.“ yönündeki soruya Aydeniz, “Bu seçimde özellikle kahve ziyaretleri ve mahalle toplantıları olsun yaklaşık 2 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Kalabalıkların samimi olduğuna inanıyoruz. Yoğun bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Katılan meydanları dolduran tüm vatandaşlara da sevgilerimizi sunuyorum. Çok coşkulu geçiyor, Süleyman Bey’i de bağrına basıyorlar.” şeklinde konuştu.

“NEDİR BEKA SORUNU?”

“Siz konuşmalarınızda ‘beka’ diyerek Millet İttifakını eleştirdiniz.  Millet İttifakının adayı CHP’li Vahap Akay ise ‘Bizleri beka sorunu olarak göstermeye çalışanlar asıl beka sorununun ta kendisidir’ cevabı verdi. Nedir bu bahsettiğiniz ‘beka’ sorunu? Sorusuna Aydeniz, “Kimsenin şahsı ile alakalı asla kötü bir düşüncemiz yok. Siyaset tatlı bir yarıştır. Hiçbir adayın şahsı ile ilgili bir problemimiz yoktur. İzlenilen politikalar, belediye de yapılan hizmetler olsun biz de yereldeki muhalefet olarak endişelerimizi paylaşıyoruz. Vahap Başkanın şahsı tabi ki beka sorunu değildir. Cumhur İttifakı iki liderin ellerini değil gövdelerini taşın altına koyarak bu memleketin ayağının kaymasını bekleyenlere karşı bir dik duruştur. Neden beka sorunu olarak bakıyoruz yerel seçimlere. Yeni bir hükümet, bürokrasinin azalacağı, lider olma yolunda önemli bir gelişme. Genel Merkezimize ulaşan bilgilerle birtakım hazırlıkların yapıldığını görüyoruz. Yüzde 51’in altına düşerse, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oturmadığını iddia ederek bazı yasa dışı yapılanmalar sezinleniyor. Dün bile dolar ile ilgili bir manipüle yapıldı. Seçim üstü beklenilen hareketler bunlar. Olabilecek her kaos bu millete zarardır. Bu milletin ayağı kayarsa, Cumhur İttifakı’nın ayağı kararsa kime zararı olur? Herkese zararı olur. Cumhur İttifakı’nın yüzde 51’i geçmesini bekliyoruz Türkiye genelinde.” dedi.

“BEKA SORUNUN ŞAHISLARLA BİR İLGİSİ YOKTUR”

Şahısların beka sorunu olamayacağını belirten Aydeniz, “Beka sorunun şahıslarla bir ilgisi yoktur. Alınacak oy oranları ile alakalıdır.  Bugün AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanı birbirine çok yakındır. Karşı tarafa bakıyoruz. Bir Saadet Partisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi ile yan yana gelmesinde; HDP ile CHP’nin yan yana gelmesinde bir abes yok da tabanında birbirine çok yakın olan Milliyetçi muhafazakâr seçmemenin bir araya gelmesi, bu iki partinin bir araya gelmesi neden eleştiriliyor. Cumhur İttifakı’nın başarısız olmasını Amerika, Avrupa istiyor. 20 bin kilometre ötede 49 Müslümanı katleden cani bile Türkiye düşmanı. O cani gibi milyonlarcası var dünyada. Durduğumuz safa bakacağız. Sen Amerika’yla, Avrupa ile aynı kafadaysan sırf bu ittifak zayıflasın, bu hükümet devrilsin diye bu insanlar birbiri ile bir araya geliyorsa bunda bir sıkıntı yok diyorlar. Bunda mantıki bir beka sorunu da var. Atatürk’ün kurduğu partinin bugün durduğu partiye bakmak lazım. Kaç milletvekili terör sevicilerini ziyaret etmişler bunlara bakmak lazım. Biz beka derken hiçbir partiyi, siyasi görüşü ayırt etmiyoruz. 81 milyonun bekasının konuşuyoruz. Liderimizin dediği gibi 5 benzemez bir araya gelebiliyor da tabanı bu kadar yakın olan iki partinin bir araya gelmesi neden yadırganıyor. Esrar, uyuşturucu, eroin ilkokul seviyelerine kadar gelmişken bu bir beka sorunu değil midir? Fuhuş zina ortaokul seviyelerine düşmüşken bu bir beka sorunu değil midir? Bu memleketin birliği beraberliği için bir arada olmak zorundayız. Geçmişte Çanakkale’de, 15 Temmuz’da bunu başardık mı? Başardık.  Biz 10-20 yıl sonrasını düşünerek beka diyoruz. Cumhur İttifakı’nın güçlü çıkması adına beka sorunu diyoruz. Kimsenin şahsı ile alakalı bir beka sorunu zaten yoktur. Şahıslar kim ki bu ülkeye beka tehdidi olsun.” ifadelerini kullandı.

“MHP TAM DESTEK VERECEK Mİ? OY KAYBI BEKLİYOR MUSUNUZ?”

“24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığında ittifak kapsamında MHP; Recep Tayip Erdoğan’ı destekledi. Milletvekili oylamasında ise kendi adaylarınız vardı. MHP Milletvekili oylamasında 11 bin 398 oy aldı. Seçmen sayısı da artış gösterdi tabi geçen 9 ay içinde. 24 Haziran’da MHP’ye oy veren seçmenlerin 31 Mart günü tercihi ne olur. Oy kaybı yaşar mısınız?” sorusuna Aydeniz, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş kişilerin yüzde yüz olarak destek vereceğine inancının tam olduğunu belirterek, “Seçmen sayısı hızlı değiştiği için net bir şey söylemek mümkün değil ama Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş kişilerin yüzde yüz destek vereceğine inanıyorum. Tabanın, liderimiz Devlet Bahçeli’ye sonsuz güvendiğini biliyoruz. Süleyman beyle de iki aydır omuz omuza çalışıyoruz. İyi bir insan, iyi bir aile reisi, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş herkesin de kendisine tam destek vereceğine de inanıyorum.” dedi.

“GEÇTİĞİMİZ 5 YILDA NELERİ EKSİK GÖRDÜNÜZ?”

Geçtiğimiz 5 yılda neyi eksik gördünüz yönünde gelen bir soruya Aydeniz, “Sürekli oluşturulan algı  ‘10 yıl AK Partideydi de ne oldu’. Ali Ertem’in 10 yıllık başkanlık dönemi Çerkezköy’ün en hızlı göç alıp, geliştiği döneme denk geldi. Sürekli altyapı olarak gelişen bir Çerkezköy’le yarışmak zorunda kaldı belediye. Ali Ertem döneminin 10 katı bütçe girdi Büyükşehir olunduktan sonra. Tabi ki mevcut belediye başkanı için de hiçbir şey yapmamış diyemeyiz. Ama daha iyisi olabilirdi. Plansız ve programsız bir çalışma görüyorum. Bisiklet yolları yapıldı. Acaba bisiklet süren gördünüz mü? Kabarıp kalkan yollar, o yollar motosikletli kuryelere park oldu. İki ucu çift şeritli caddeye çıkıyor. Kimse orada bisiklet sürmez. Yeni arabalar katılırken yollar daraldı. 10 yıl sonra nüfus daha da artacak. Madem nüfusumuz büyüyor pazar yerimiz neden küçülüyor? Şu anda pazar günü gittiğinizde insanlar tıkış tıkış oluyor. Biz yapsaydık 3 katlı bir pazar yeri yapardık. Bir katı meyve sebze, bir katı giyim alt kat ise otopark olan bir Pazar yeri daha güzel olurdu. Daha kısa sürede yapılacak bir pazar yerini 7- 8 ayda yaptılar.  5 yıl sonra yetecek mi bu pazar yeri Çerkezköy’e?” şeklinde konuştu.

“KORAY ÖNSEL’İN İSE RAHATSIZLIĞI VARDI”

Yine izleyicilerin yönelttiği, ‘15 Temmuz’da neden yoktu Koray Önsel?’ sorusuna Aydeniz, “Bizler teşkilat olarak meyanlardaydık. Koray Önsel’in ise rahatsızlığı vardı. Akciğerinde su toplanması gibi bir durum olmuştu. Biz, ülkü ocakları gençleri oradaydı. Ama hiç gelmedi değil.” dedi.

“ALTIN BİR KADRO VAR”

Oluşturulan meclis üyesi listesini “efsane” olarak adlandıran Aydeniz, “Tekirdağ’da merkezde yaşayan vatandaşlar hizmetlerden memnun değiller. Büyükşehir’in çalışmalarını da çok fazla beğenmiyoruz. Kültür Merkezi açıldı ama bugün gitmek isteseniz gidemiyorsunuz ve fahiş fiyatlara yapıldı. İşçilikle kötü, malzeme kalitesiz, kontrol yok. Mevcut ve yeni adaylar içerisinde tecrübeli kimse yok. Cumhur İttifakı’nın listeli ise bence efsane bir liste. Altın bir kadro var. Süleyman Kozuva’nın Ticaret Odasındaki başarısını Belediyeye de yansıtacağından şüphemiz yok.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR DURUM OLSA SİYASİ YASAKLARI OLURDU İNSANLARIN”

Bir takipçiden gelen ‘15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında pasaportu alınan, hakkında yurt dışı yasağı olan, mal varlıklarına tedbir konulan isimler Cumhur İttifakı AK Parti’nin listesinde var mıdır?’ sorusuna Aydeniz, “Öyle bir zanla yaklaşılan kişilerin 28 gün meydanlarda olduğuna ben şahidim.  Orada olmayanlara sorulması lazım bu sorunun. Böyle bir durum olsa siyasi yasakları olurdu insanların.” dedi.

“SEN Mİ DAHA FAZLA PARA HARCIYORSUN, SÜLEYMAN KOZUVA MI?”

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın insanların gözünde hayırsever ve paylaşımcı bir kişi olduğunu belirten Aydeniz, “Günümüz siyasetinde artık profesyonel danışmanlarla çalışmak olağan şeyler. Sonuçta sahada koşturan kişi adayın kendisi. Süleyman Kozuva’nın ticaretteki başarısından kaynaklı maddi durumunu Sayın Vahap Akay’da sürekli dile getiriyor.  Biraz siyaseti çirkinleştiriyor Vahap başkan. Herkes biliyor ki tırnakları ile kazıya kazıya bugünlere gelmiştir Süleyman Kozuva. Vahap başkana soruyorum sen mi daha fazla para harcıyorsun, Süleyman Kozuva mı? Vahap başkan’ın ailesinde var mı bilmiyorum. Belediye’nin parası ise bu helal değildir. Sponsorları varsa da bu normaldir.  Süleyman Kozuva, helalinden kazandığı ve kendisi de o kadar mütevazi ki kazandığını da bu memleketle paylaşmış birisi kendisi. Kapısına gideni boş çevirmemiş bir insandır. Süleyman Kozuva ile ilgili görüşlerim milletin bize aksettikleridir. Süleyman Kozuva insanların gözünde hayırsever, paylaşımcı bir kişidir.” diye konuştu.

“İNŞALLAH MİLLETİN PARASI ANLATILANLAR GİBİ HARCANMAMIŞTIR”

Açıklamalarını sürdüren Aydeniz, “Evet parklar var evet ama başka ne var? Pazar yerin 5 yıl sonra kullanılamayacak. Nüfus artıyor, araba artıyor yollar daralıyor. Sosyal Belediyecilikte vatandaşın her şeyi ile ilgilenmek lazım. Engelliler için eksikler var. Bunu söyleyenler biz değiliz, vatandaşlar. Sosyal belediyecilik sadece, konser, büst yapmak değil tabi bunlar da lazım ama diğer şeyleri de tam yapmak lazım.  Doğrudan teminlerle ilgili sıkıntı olduğu söyleniyor. İnşallah milletin parası anlatılanlar gibi harcanmamıştır. Yoksa yazıktır, günahtır.” dedi.
Son olarak Atatürk Caddesi’ne değinen Aydeniz, “Otopark sorununu çözüp, sonra da vatandaşın isteğine göre tekrar eski haline getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

”BAL YAPAMAYAN ARI”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayak Ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap “bal yapamayan arı” olarak değerlendiren Aydeniz, “Ortada bir hizmet yok. Bal yapamayan arı diyorum iki belediye için. Oturduğumuz mahallenin arası çakıl, çukur değilse bana kızın. Yollar kötü. BSH kavşağına alelacele yapılıyor. Sirkülasyon projesi dediler  Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nin ulaşımı kilitlendi. Bisiklet yolları kötü. Sadece kalkmış Tepede yapılan bir park ile övünüyor. 4 milyon iliraya yapıldı bu park. Doğrudan teminlerle ilgili sıkıntılar kulağımıza geliyor. Parktan başka birşey yok. Paralar çarçur edildi. “dedi.

Editör: TE Bilisim