Çerkezköy Bakış- Şerbettar köyünde oturan 12 yıllık evli Rasim (51) ve Hatun Balcı'nın (38) evinde 4 gün önce henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, kısa sürede evi saran alevler sonrası ev tamamen kullanılamaz hale gelmişti Evlerini kaybeden çiftin tüp bebek için biriktirdikleri 100 bin liralık birikim de yanmıştı.

VALİ CANALP ZİYARET ETTİ

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yangın nedeniyle zarar gören Balcı ailesini ziyaret etti.

Canalp'e ziyaretinde, Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir ve Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan da eşlik etti.

Vali Canalp, Balcı ailesinin yaşadığı olay sonrası Türkiye'nin her yerinden yardım için telefonlar ve mesajlar aldıklarını söyledi.

Balcı ailesinin evlerini devlet imkanlarıyla yapacaklarını ifade eden Canalp, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Bakan Veysel Eroğlu'nun da aileye destek vereceklerini belirtti.

Yardım için ulaşan vatandaşlara, Soylu ve Eroğlu'na teşekkür eden Canalp, şunları kaydetti:

"Devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bir defa AFAD'dan alacağımız bir destek var. AFAD'ın dışında burada Havsa Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız destekleyecek.

Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfının zaten halihazırda şu anda aileye nakdi olarak bir destekte bulundu. Çevre Vakfımızın da ihtiyaç duyulan betonu ücretsiz olarak yine ailemize temin edeceğiz. İl Özel özel idaresinden de iş makinalarımızla ailemize destek vermek suretiyle buradaki evi yeniden inşa etme imkanımız olacak."

TÜP BEBEK TEDAVİSİ İÇİN İSTANBUL'DAN BİR HASTANE DESTEK OLACAK

Canalp, Hatun Balcı'nın tüp bebek tedavisi için de gerekli desteğin verileceğini ifade etti.

Tedavi için İstanbul'dan özel bir hastanenin destek olacağını aktaran Canalp, "Hatun hanım tüp bebek tedavisinin yarım kaldığı için üzüntülerini ifade etmişti. Buradan Hatun hanımın bu isteğini ailenin bu isteğini karşılıksız bırakmamak adına İstanbul'da özel bir hastanemiz, ailenin tüp bebek masraflarına sponsor olmayı ücretsiz olarak aşılamayı kabul ettiler. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıla ailemiz burada yeni evinin içerisinde evladıyla ya da evlatlarıyla beraber girecek inşallah." diye konuştu.

VALİ CANALP'E TEŞEKKÜR ETTİLER

Rasim Balcı da verilen desteklerden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Vali Canalp'e teşekkür eden Balcı, "Çok sağ olsunlar geldiler, bize destek oldular. Evimizin yeniden yapılacağı için çok mutluyuz. Evimiz olacak, inşallah çocuğumuz da olur." dedi.

Hatun Balcı da zor günlerinde yanlarında olan herkese teşekkür etti. Gerekli yardımı gördüklerini dile getiren Balcı, "Çok şükür, gerekenin yapılacağı söylendi. Tüp bebek masrafının da karşılanacağını belirttiler. Çok sevindik." diye konuştu.AA

Editör: TE Bilisim