Çerkezköy Bakış - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre, ülke bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altına girecek.
CUMA GÜNÜ ÜLKEYİ TERK EDECEK
Trakya'da başlayacak yağmur ve sağanağın, 15 Nisan Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Bu sağanakların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması tahmin ediliyor. 16 Nisan Perşembe günü yurdun büyük bir bölümünde sağanaklara neden olacak bu sistemin cuma günü ülkeyi terk etmesi öngörülüyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, çarşamba günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, perşembe günü ise kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 12 derece) azalması ve mevsim normalleri altına düşmesi bekleniyor. Ancak sıcaklıkların, cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji verilerine göre,  Çerkezköy’de 15 Nisan Çarşamba günü sıcaklığının en yüksek 9, en düşük 1, perşembe günü en yüksek 16, en düşük 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim