Çerkezköy Bakış- Çerkezköy Samsunlular Derneği 4. Olağan Kongresi dernek binasında yapıldı.  Açılış ve yoklama ile başlayan kongrede divan başkanlığına Emrullah Ataçay, katipliğe Hasan Çiloğlu, divan üyeliğine Caner Kurtoğlu seçildi.

DAHA GÜÇLÜ HİZMET VERMEK OLACAKTIR

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından teşekkür konuşması yapan Mevcut Dernek Başkanı Mehmet Özden, “Çerkezköy Samsunlular Derneği’ni kurarak bizleri bir araya getiren, dernek çatısı altında bir araya getiren ve birlikteliğimizi sağlayan başta kurucu üyelerimize, çalışmalarımıza katkıda bulunan üyelere, kadınlarımıza, kısacası emek ve katkı sağlayan herkese çok ama çok teşekkür ederim. Dernekçilik gönül işidir, parayla ölçülemeyecek kadar önemli bir davadır. Çıkar için koşturulmaması gereken en önemli unsurlardan biridir. Çıkar olan yerde gönül işi olmaz. Derneklerde görev almış biri olarak dernekçiliğin her yönünü öğrenmiş bulunuyorum. Dernek için yapılan bu uğraşlar halkımız için olmaktadır. Dernekçilik sağlam temellerle kurulan ve fedakarlık, çıkar, özveri gözetmeksizin toplumun her kesimini kucaklayan, sevgi, saygı, hoşgörü, eleştiri ve özeleştiri temelleri üzerine kurulan, yenilgiye açık, şeffaf, ileriye doğru atılım yapan, insanların gelecek beklentilerine yön veren, dayanışmayı, birliği, sosyal faaliyetlerde aktif rol oynamayı sağlayan, üyeler tarafından kurulan bir kuruluştur. Şimdiye kadar derneğimizin şu aşamaya gelmesi ve kuruluşunda bu zamana kadar emeği geçen tüm yöneticileri ve üyeleri takdir etmek lazım. Derneğin bu amacı da birlik, beraberliğin sağlanması olduğuna göre bir arada olmak, daha güçlü hizmet vermek olacaktır. Başkanlığım döneminde Covid-19 nedeniyle pandemi ilan edildi. Maalesef çok plan, program, etkinlik gerçekleştiremedik. Sadece biz olmamak kaydı ile gerek ulusal gerek yerel olarak faaliyetler yapamadık. Bu bağlamda mahcup olduk, hakkınızı helal edin. Yönetimde olduğumuz sürece bize güç veren destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İstemeden yaptığımız bir hatamız varsa özür dileriz. Her şey derneğimiz için. Amacına uygun faydalı, yapıcı, eğitici faaliyetlerde buluşmak dileğiyle, sevgiyle kalın” dedi.

“DERNEĞİMİZİ EN İYİ YERLERE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞTIK”

Özden’in konuşmasının ardından denetim ve faaliyet raporu okundu. Denetim ve faaliyet raporları oy birliğiyle kabul edildi. Üyelere teşekkür konuşması yapan mevcut başkan Mehmet Özden, “2012 yılından bu yana dernekte aktif her alanda görev yapmaya çalıştım. Derneğimizi en iyi yerlere getirmek için çalıştık. Dernekçilik gönül işidir. İşimizi aidata dayalı yapmadık. Sponsorlarımızın destekleriyle güzel etkinlikler yaptık. Şimdi ki yönetimin derneğimizi daha iyi yerlere getireceğine güvenim tamdır. Yeni yönetime görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“DERNEKÇİLİK GERÇEKTEN GÖNÜL İŞİDİR”

Seçimlere tek liste ile giren Kenan Topçu ise yaptığı konuşmada, kongreye katılanlara teşekkür etti. Topçu, “Pandemi döneminde dernek olarak eksikliklerimiz oldu. Çerkezköy’de 10 bine yakın Samsunlu hemşerimiz var. Hepsini bir araya getirmemiz gerekiyor. Aynı kahvede oturuyoruz, aynı sokakta geziyoruz ama hemşeriler olarak birbirimizi tanımıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız farklı etkinliklerle bir arada olacağız. Dernekçilik gerçekten gönül işidir. Geçmişten bugüne kadar derneğe emek veren tüm herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte derneğimizde genç yüzleri bu işin içinde görürüz. Seçimin Çerkezköy’e ve Samsunlu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“DOĞDUĞUMUZ YERDE DEĞİL, DOYDUĞUMUZ YERDEYİZ”

Dernek olarak pandemi döneminde kopukluk yaşandığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve derneğin eski başkanlarından Enver Bayram, “Derneğin 2013-2019 yılları arasında başkanlığını yapmış birisi olarak bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Pandemi süreci dernekçilik ve STK anlamında baya bir insanlarımızı zorlandı. Çoğu esnafımız iş yerini açamadı, vatandaşlarımız evlerinden çıkamadılar. Derneklerimizde bu süreçte kapalı kaldılar. Artık yeni bir sayfa açıyoruz. İnşallah bu salgın ülkemizde ve dünyada bir daha olmaz. 6 yıl başkanlık yapmış birisi ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak elimizden gelen tüm imkanlarla sizleriniz yanında olmaya devam edeceğiz. Çerkezköy’de sayı olarak ciddi bir üye potansiyelimiz var. Kira ödemeden bu faaliyetlerimizi yürütebileceğimiz bir binamızın olması gerekiyor. Tabela dernekçiliği değil de, faaliyetlerin yapıldığı, örf ve adetlerin yaşatıldığı, okuyan çocuklara, gariban üyelerine sahip çıkan bir dernek olmak için çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Doğduğumuz yerde değil, doyduğumuz yerdeyiz. Derneğimize tüm üyelerimizin sahip çıkması gerekiyor. Bugün kongremize katılan tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YÖNETİM LİSTESİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut başkan Mehmet Özden’in aday olmadığı seçimlere Kenan Topçu tek liste ile girdi. Topçu’nun yönetim listesinde Enver Bayram, Zekai Dik, Mehmet Altunsoy, Mahmut Keskin, Fatih Comart, Kerem Ören, Süleyman Can, Serdar Aşkın, Gökhan Öztürk, Sefer Ekizoğlu, denetleme kurulunda ise Mehmet Özden, Muhsin Bayram, Mevlüt Balta yer aldı.

Editör: TE Bilisim