Haber: Emrah ÇOĞALAN
Çerkezköy Bakış -
Kızılpınar’da bulunan 180 dönümlük arazinin 88 dönümüne Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yoğun çabaları sonucunda eğitim kampüsü yapılmasına onay verildi. Kızılpınar ve Veliköy’de okuyan toplam 6 bin 500 öğrencinin daha rahat koşullarda eğitim görmesi için planlanan kampüs projesinin önümüzdeki yıl hayata geçeceği öğrenildi. Türkiye genelinde yaygın olan eğitim kampüsü projesinin ilki Ambardere mevkiinde eğitim alanı olarak tahsis edildikten sonra Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi için hayırseverler tarafından yaptırılması için karar alınmıştı.

DEVRİNİ TALEP ETMİŞTİK
Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kızılpınar’ın en fazla göç alan bölge olduğunu ifade ederek, “Tekli eğitim yolunda merkezdeki sıkıntıyı hemen hemen çözdük. Hayırsever ve devlet yatırım programında olan 19 okul ve tesislerimiz var. Kızılpınar’da hala sıkıntılarımız var ve her yıl aşağı yukarı 2-3 okul yapılması gerekiyor. Okul arsası konusunda sıkıntıya düşünce yaklaşık 7-8 ay önce bir mera tespit ettik. Mera vasfını kaybetmiş ve bir kısmını milli eğitime okul yaptırmak için eğitim kampüsü olarak devrini talep ettik” dedi.

OLUR YÖNÜNDE RAPOR HAZIRLANDI
Alanı Valilik makamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden talep ettiklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Abban, “Bakanlığın kontrolünde alt komisyon kuruldu ve 2 kere gelip mera vasfını kaybedip kaybetmediğine dair tespit yaptılar. Neticede il komisyonu bize 88 dönümü mera vasfını kaybetmesi, imar planı içinde kaldığından ve şiddetle okula ihtiyacımız olduğundan milli eğitime devir olacağının değerlendirildiğini bildiren bir rapor hazırladı. Valiliğin uygun görmesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bildirildi. Durumu vakit kaybetmeden Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan hanımefendiye ilettik. Sağ olsunlar özellikle çok ilgilendiler” ifadelerine yer verdi.

ÖNÜMÜZDEKİ SENE ÇALIŞMALARA BAŞLARIZ
Eğitim kampüsü için yaklaşık 15 gün önce onay geldiğini ifade eden Atilla Selami Abban, “Sayın valimiz ile görüştük ve kendisinin de bu konuda çok katkıları oldu. İl Müdürlüğü şimdi tespit komisyonu kuracak ve bizden alan için yaklaşık 125 bin TL ot parası talep edecekler. Bu parayı denkleştirip hesaba yatıracağız. Aynı Ambardere de olduğu gibi olacak ilk, orta ve anaokullarını da mahalle merkezine toplayarak rahatlatmayı düşünüyoruz. Ot parasını yatırdıktan sonra hazineye tapu da tescil edilecek eğitim alanı olarak. Ondan sonra biz etrafını çevirerek kadastro çalışmaları yapılacak. 1/5000 ve 1/10000’lik planlar hazırlanacak ve Belediyeden de teknik olarak yardım isteyeceğiz. Bundan sonra yapacağımız okulları lise bazında oraya alacağız. Devlet yatırımlarının tamamı oraya kaydırılacak ve hayırseverlerden de yardım bekleyeceğiz. Bu sene ancak ot parasını öder, tapu hazine tahsis işlemleri derken, önümüzdeki sene çalışmalara başlarız” dedi.

Editör: TE Bilisim