Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Meclisi 2022 yılı Ocak ayı toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik başkanlığında yapıldı.

ENGELLİ YARDIMI 900 TL OLDU

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeni ile Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik’in başkanlık ettiği oturum, bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Kültür İşleri Müdürlüğü’nün engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin görüşülmesi ile başladı. Yapılan müzakereler sonucunda 2006 yılından beri Çerkezköy Belediyesi’nin ilçede ikamet eden ve doktor raporu ile yüzde 40 engelli olduğunu belgeleyen engelli vatandaşlara yapılan ve geçen yıl 800 TL olan yardımın 900 TL’ye çıkartılması ve yardımının 2022 yılında da devam etmesini içeren ilgili komisyondan gelen rapor görüşüldü. AK Parti grubu, yapılan 100 TL’lik artışı yetersiz bulduğunu belirterek bu maddeye ret oyu kullandı. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclis gündeminin ikinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 parsel hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda söz konusu parselin imar durumuna ‘Kamu Yararı’ ifadesi eklenmesi oy birliği ile kabul edildi.

ÇOK AMAÇLI SALONUN TAHSİSİ KARARA BAĞLANDI

Gündemin 3. maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Atatürk Kültür Merkezi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, buradaki çok amaçlı salonunun kar amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerine ve kamu kurum kuruluşlarına bilet satışı olmayan, kar amacı gütmeyen etkinlik organizasyonları için ücretsiz tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Meclis gündeminin 4. maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye hissesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek 6 adet Belediye hissesi satışının 5 tanesi (a, b, c, d ve e bentleri) oy birliği ile 1 tanesi ise (f bendi) oy çokluğu ile kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kızılpınar 545 ada 16 parsel hakkındaki müzekkeresi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu görüşleri doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN AKAY’A YETKİ VERİLDİ

Meclis gündeminin 6. maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş’nin sermaye artırımı talebi görüşülerek, şirketin 11 Ocak 2022 tarihinde olağanüstü genel kurulunun yapılacağı ve sermaye artırımının söz konusu olduğu belirtilerek, şirketin sermayesinin 2 milyon TL arttırılmasına, Olağanüstü Genel Kurul için Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etmek ve oy kullanabilmesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından bir önceki toplantıda Tarife Komisyonu’na havale edilen Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün altyapı tesisleri geçiş hakkı ücretleri hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Komisyon görüşü doğrultusunda belirlenen tarifeler oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, kesinleşen Belediye Meclis kararlarının halka gazeteler aracılığı ile duyurulması amacıyla resmi ilan alma hakkı olan ilçedeki yerel gazetelerde duyurulması, ilan bedellerinin ödenmesi ve bu iş ve işlemler için Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tam yetkili kılınması konusunun, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilmesi ile sona erdi.
Çerkezköy Belediye Meclisi 2022 yılı Şubat ayı toplantısının ilk oturumu 1 Şubat Salı günü yapılacak.

Editör: TE Bilisim