Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işbirliği ile başlanan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi kapsamında yenilenen Cumhuriyet Meydanında çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Osmanlı Camisinin de meydana dahil olduğu proje kapsamında meydan yeni görünümüne kavuştu.
Meydan, led lambalarla ışıl ışıl bir hal alırken, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Vatandaşlar da meydanı beğendi.

“YAPANLARA VE YAPTIRANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Meydanın güzel olduğunu belirten Mehmet Demirci, “Olumlu buluyorum. Gayet güzel. Olması gereken bir projeydi ve yapıldı. Yapanlara ve yaptıranlara teşekkür ediyorum. Meydanın eski halini de biliyorum. Şu an daha modern ve daha yaşanılabilir bir görüntüye kavuştuğunu düşünüyorum. İlçemizin görüntüsü değişti diyebilirim.” dedi

“PROJENİN GEÇ TAMAMLANMASINI DOĞRU BULMADIM”

Metin Erman isimli vatandaş, “Meydanı şu an iyi buluyorum. Geniş olması ve ışıklandırması güzel oldu. Fakat trafiğin burada sıkışması ve projenin geç tamamlanmasını doğru bulmadım.” diyerek yorumladı. 

“İNSANLAR GEÇ SAATE KADAR MEYDANDA OTURABİLİYOR”

“Önceki hali ile şu anki hali çok farklı” diyen Musa Sever, “Özellikle altyapı çalışmalarının da neticesinde meydan çok güzel bir hale geldi. Tabi esnaf ilk zamanlarda burada biraz sıkıntı çekti fakat şimdi güzel oldu ve bunun esnafa da yaradığını düşünüyorum. Esnaf da faydalandı çalışmalardan. Gerek yeşil alanı olsun, gerek heykel olsun bence güzel bir hal aldı. Tabi ilerleyen zamanlarda daha iyi olacağını düşünüyorum. Oturulacak yerlerin geniş yapılması insanların artık geç saatlere kadar vakit geçirip sosyalleşmesini sağladı.” ifadelerine yer verdi.

“İŞLERİMİZE DE OLUMLU ŞEKİLDE YANSIYOR”

“Meydanımız genel olarak güzel oldu fakat hala eksiklerimiz olduğunu düşünüyorum” diyen esnaf 
Hüsmen Akbaba, “Meydanımız genel olarak güzel oldu fakat hala eksiklerimiz olduğunu düşünüyorum. Bunların başında çöp kovaları geliyor. Meydanda çöp kovaları olursa biraz daha fazla güzel olacağı kanaatindeyim. Yerlere çok fazla sigara izmariti ve çöp atılıyor. Meydanda bu konuda çöp kovası eksikliği görüyorum. Bunlarında yapılacağına inanıyorum. Daha ilerleyen zamanda daha iyi bir görüntüye kavuşacağını umuyorum. Havuz yapılıyor şu anda meydana orası da tamamlandıktan sonra daha da güzel bir görüntü katacak. Yaklaşık 30 senedir buradayım ilk defa böyle güzel bir çalışma görüyorum. Trafik konusuna gelince şu anlık sıkışıyor tabi son halini görmeden de bir şey demek istemiyorum. Çalışmalar tamamlandıktan sonra rahatlayacağını düşüyorum. Meydan ilk yapıldığında iş konusunda bazı sıkıntılar çektik. Ama şimdi iş konusunda bizim için iyi oldu. Vatandaşlar geç saatlere kadar buralarda zaman geçiriyor. Tabi bu da haliyle işlerimize de olumlu şekilde yansıyor.” diye konuştu.

“MEYDAN TAMAMEN BİTİNCE EKSİLERİNİ ARTILARINI GÖRECEĞİZ”

Nurdoğan Kel isimli vatandaş ise, “Meydan tamamen bitince eksilerini artılarını göreceğiz. Şu an için hala meydanda çalışmalar var. Görüntü güzel ama tamamen bitmesi gerekiyor. Halk için çok güzel rahat bir şekilde içinde geziyorlar. Fakat şöyle bir şey var insanların altında oturacağı bir gölgelik alan göremiyorum. İlerde yapılırsa bilemem ama bu bir eksiklik. Bunların yanı sıra yağmurlar geliyor yeni yapılan kaldırımlar bize ne kadar fayda sağlıyor göreceğiz. Asfalt daha yeni yapıldı fakat şimdiden çökmeye başladı. İnsanlar kaldırımlara arabalarını park ediyor. Bitince de bu böyle devam edecek mi bilmiyorum. Yaya geçidinin iyi olmadığını düşünüyorum. Okulun önündeki geçide farklı bir şey yapılabilirdi. Orayı sağlıklı görmüyorum. Kendi fikrimce okul saatlerinde yol trafiğe kapanmalı diye düşünüyorum. Birçok veli okula yürüyerek geliyor. Bu da burası için sorun teşkil edebilir. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Fakat tüm bunları yapıldıktan ve çalışma bittikten sonra daha iyi göreceğiz.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilisim