Çerkezköy Bakış - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçe genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile okullar ve bankalarda çalışan kadınlara çiçek dağıtımı gerçekleştirildi.
Toplam 4 bin adet çiçeği Belediye Başkanı Vahap Akay adına çalışan emekçi kadınlara ulaştıran belediye görevlileri, çalışan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, Akay’ın selamlarını ilettiler.

“HER TÜRLÜ AYRIMCILIK VE ŞİDDET SONLANDIRILMALI”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün günümüzde kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, karar mekanizmalarında yer alması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi gibi yaşamın her alanındaki kadın sorunlarına çözüm önerilerinin bir kez dile getirildiği gün olduğuna dikkat çekerek, "Kadınları toplumsal hayatın dışına iten, ayrımcı ve cinsiyetçi politikaları reddediyoruz. Kadını sadece ailenin bir parçası olarak gören, özgür birey olduğunu kabul etmeyen politik ve kültürel anlayış değiştirilmeli; kadınlara siyasal, sosyal ve ekonomik alanda yer açacak toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları samimiyetle uygulanmaya geçirilmelidir. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılık ve şiddet sonlandırılmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanarak, kadının toplumsal konumu güçlendirilmelidir. Bu bağlamda başta kentimizde yaşayan kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim