Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de üçüncüsü düzenlenen kitap okuma projesi başlıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel hale getirilen ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri okudukları kitaplardan belirlenen konulardan 20 Nisan Cumartesi günü sınava tabi tutulacaklar.
Sınav neticesine göre ilk 3’e giren öğrencilere yarım altın, dördüncü, beşinci ve altıncıya çeyrek altın, yedinci, sekizinci ce dokuzuncuya ise gram altın ödülü verilecek.

OKUNACAK KİTAP LİSTESİ

Ortaokul düzeyindeki öğrenciler, bu kampanyada şu kitaplardan sorumlu olacak; Cahit Uçuk’un Gümüş Kanat, Şermin Yaşar’ın Dedemin Bakkalı, Süleyman Bulutun 101 Deyim 101 Öykü, Figen Gülü’nün Amber’in Zaman Kapsülü, Jack London’dan Beyaz Diş ve Natalie Babbitt’den Ölümsüz Aile
Lise düzeyindeki öğrenciler ise, Mustafa Kutlu’dan Beyhude Ömrüm, Hasan Ali Toptaş’ın Kuşlar Yasına Gider, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani, Sabahattin Ali’nin Kuyucaklı Yusuf, Cengiz Aymataov’un Toprak Ana ve Tarık Buğra’nn Osmancık adlı eserlerinden sorumlu olacaklar.
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bilge Kral Aliya'nın "Okumak özgürlüğe uçmaktır". Nuri Pakdil' in "Okumadığın gün karanlıktasın" parolasıyla 3. sünü düzenlediğimiz, 2023 Eğitim Vizyonunda çocuklarımız için hedeflenen çoklu okuryazarlığın bir ayağını da oluşturan, yaklaşık iki bin çocuğumuzun bu kitapları okumasını sağlayan projemizin sınavı 20 Nisan Cumartesi Tepe Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu ve Ticaret Sanayi Odası Anadolu Lisemizde yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim