Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP adayı Vahap Akay, Erzurumlular ile bir kahvaltı programında bir araya geldi.

“5 YIL EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK”

Dostlar Kıraathanesi’nde düzenlenen kahvaltı programında vatandaşlara seslenen Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP adayı Vahap Akay, burada 5 yıl boyunca yapılan hizmetlerden bahsetti. Akay, 5 yılda Çerkezköy’de yaşayan tüm Çerkezköylü vatandaşların belediye başkanı olduğunu vurguladı. Vahap Akay, “2014 yılında göreve geldiğimde parti rozetimi bir kenara bırakıp herkesin başkanı olacağım diye söz verdim. Bugün görüyorum ki, gerçekten herkesin başkanı olmuşuz. Geride bıraktığımız 5 yılda, Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde gerek altyapı gerek üst yapı hizmetleri ile yatırımlar yaptık. Parkları, bahçeleri ile Çerkezköy’de tüm anne ve çocukların yüzünü güldürdük. Doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımızın mutlu ve hüzünlü zamanlarını paylaştık. Eksik kaldığımız yerler olmamış mıdır? Tabi ki olmuştur, ama onlarda bizim boynumuzun borcudur. Gelecek 5 yılda daha güzel, daha mutlu, daha yaşanır bir Çerkezköy’ü yapmaya söz verdik.” dedi.

“KIZILPINAR MAHALLESİ’NDEKİ YATIRIMLARIMIZ ORTADA”

Akay, kendisine yapılan Kızılpınar eleştirilerine de cevap verdi. Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi ile beraber 95 kilometre altyapı hizmeti yaptıklarını söyledi. Akay, “Kızılpınar başta olmak üzere Çerkezköy’ün yarısından fazlası asbest borular ile kaplıydı. Göreve gelir gelmez ilk olarak bu boruları değiştirmekle işe başladık. TESKİ’nin 95 kilometrelik altyapı çalışmalarının bitirmesinin ardından cadde ve sokak asfaltlama çalışmalarını yaptık. Hemen ardından kaldırım çalışmalarını bitirdik. Hizmet görmek isteyen varsa Kızılpınar Mahallesi’nin caddelerinde gezebilir.” diye konuştu.

“BEKA SORUNU MUYUM?

Akay, konuşmasında ‘beka’ konusuna da değindi. Akay, “Bir slogan var, ‘Cumhur İttifakı Milletin Bekası’ diye. Her slogana saygımız sonsuzdur ancak, siz bir diğer adayı, yani bizi bir beka sorunu olarak göstermeye çalışırsanız bende sorarım, arkadaş ben beka sorunu muyum? Benim beka sorunu olabileceğime dair herhangi bir söylemi, eylemi bu 5 yılda yapılmış mı bir anlatın bende öğreneyim. Ben, 5 yıl boyunca bu topraklarda ay yıldızlı Türk bayrağı altında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde geçmişine sahip çıkan ve herkesi sarıp sarmalayan bir belediye başkanı oldum.  Buradan ilerleyemeyenler, yapılanları karalama çalışmaları sonuç vermeyince sokaktaki vatandaş, evdeki anne, parktaki çocuklar buna müsaade etmeyince başka zeminlere kayanları Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

“BEN TEK, SİZ HEPİNİZ”

Akay konuşmasının sonunda ise isim vermeden Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva ile Cumhur İttifakının Çerkezköy temsilcileri AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ile MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’e meydan okudu.  Akay, “Her platformda, her zeminde, bu şehirde ve bu topraklarda yalnız başına gezip dolaşabilen bir belediye başkanı olarak, bütün ittifak arkadaşları ile yalnız başına gelecek bir Vahap Akay platformu yapalım. Bütün arkadaşlarını toparlasınlar. Hatta tarafsız bir yerde yapmayalım, taraflı olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda olalım. Odaları, siyasi parti seçim ofisi olan yerlerde de yapabiliriz, ben razıyım. Yalnız başıma geleceğim, ittifak oluşturan tüm herkes gelsinler sorularını hazırlasınlar. Ben tek, siz hepiniz bir araya gelelim. Çerkezköy’ün tüm sokaklarını bilen bir belediye başkanı olarak yalnız olacağım. Kendi kiralık kalemlerine benim kibirli olduğum ile ilgili yazılar yazdırmışlar. Ben 5 yıldır bu şehirde başkanlık yapıyorum. Bu şehirde yalnız başına gezip vatandaşın derdi ile tasalanan biri olarak bu sokaklardayım. Peki ya sen, 6 yıldır ÇTSO başkanısın. Seçime 50 gün kalmış yolda selam vermediklerini öpmeye, öpmediklerine sarılmaya başlamışsın. Yemezler bunu arkadaş yemezler!” dedi.

BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Akay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından kahvaltıda bir araya gelen ve Akay’ın meclis listesinde kontenjan adayı Mehmet Henifi Karataş ile Necat İlhan tüm Erzurumluların Akay’a tam destek vereceklerini söylediler.
Akay daha sonra kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim