Çerkezköy Özel İrmet Hospital hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Op.Dr. Kamran Aghayev hasta kabulüne  başladı. Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nden mezun olan Op.Dr. Kamran Aghayev, ihtisasını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

Çerkezköy Bakış -
Beyin ve Sinir Cerrahı Op.Dr. Kamran Aghayev Özel İrmet Hospital’da hasta kabulüne başladı.

AZERBAYCAN TIP FAKÜLTESİ MEZUNU


1995-2001 Azerbaycan Tıp Fakültesinden mezun olan Aghayev, 2003-2009 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesinde ihtisasını tamamladı. 2009-2010 yılları arasında memleketi olan Bakü’de görev yaptığını ifade eden Kamran Aghayev, “2010-2012 yılları arasında birleşik devletlerde 2 sene görev aldım. 2012-2014 aynı merkez de öğretim üyesi olarak devam ettim. 2014 yılının sonunda da Türkiye’ye döndüm” dedi.

“TEKNİK DONANIMA FAZLASIYLA SAHİBİZ”


Beyin cerrahisi teriminin kendisine göre yanlış bir terim olduğunu sözlerine ekleyen Aghayev, “Bana göre bizim mesleğimizin ismi sinir sistemi cerrahisi olması lazım. Beyin başın içindedir ama bunun içinde beyin de, omurilikte ve omurga da var. Bunların hepsi farklı kavramlardır. Elde de ayakta da ameliyat yapıyoruz. Ben mesleğimizin ismini sinir sistemi cerrahisi diye geçiyorum. Elimizdeki teknik donanımla beyin ve omurga olarak yapamayacağımız ameliyat yok” diye konuştu.

“SADECE BEL FITIĞI İLE UĞRAŞIYORMUŞUZ GİBİ BİR ALGI VAR”


Beyin cerrahisi diyince herkesin aklına bel fıtığının geldiğini belirten Kamran Aghayev, “sanki beyin cerrahisi sadece bel fıtığıyla uğraşıyormuş gibi bir algı var. Bel fıtığı uğraştığımız tek ameliyat değil. Beyin tümörleri, beyin kanamalarına sebep olan damar kanamaları, sinir sıkışmaları var. Kafa kaidesinde son 10-15 senedir dünya ve Türkiye de açık kafa kaidesinde daha çok burun içinden girerek endoskopi kafa kaidesi cerrahisi popüler olmaya başladı ve o da benim uzmanlık alanlarımdan bir tanesidir” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim