Çerkezköy Bakış - İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplandı. Toplantıda Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü Murat Öner, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk hazır bulundu.

Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının, kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alındığı ve uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

Çerkezköy Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen Koronavirüs (Covid19) salgınının yayılmasına engel olmak amacıyla ilgi (a) Genelgemiz ile spor merkezlerinin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulması ve ilgi (b) Genelgemiz ile spor merkezleri, tesisleri ve salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren etkinliklere ilişkin getirilen kısıtlamaların geçici bir süreliğine devam etmesi  kararlaştırılmıştı.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde ise salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek işletmelerin tekrar faaliyete geçmeleri sağlanmaktadır.

Bu kapsamda; Bilardo salonlarının (Kafeterya, Restoran, Kıraathane vb. işletmelerin içerisinde bulunan bilardo masaları dâhil) 13.08.2020 tarihinden itibaren aşağıda belirtilen hususlara uyulması kaydıyla faaliyetlerine başlayacak. Sağlık Bakanlığının ilgi (c) yazısı ekinde yer alan ve güncel hali “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yayınlanacak olan “Covid-19 Kapsamında Bilardo Salonlarında Alınması Gereken Önlemler” başlıklı bölümde belirtilen tedbirler uygulanacak. Covid-19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı işletmenin Koronavirüs sorumlusu/sorumluları görevlendirilecek.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda faaliyet yürütecek bilardo salonları haftada en az bir kez denetlenmesi sağlanacak. Alınan kararlara uymayanlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatılmasına,  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tüm kararların ilçemizde aynen uygulanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

Editör: TE Bilisim