Çerkezköy Bakış- Çerkezköy’de üstün zekalı öğrenciler için oluşturulan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Tepe İlkokulu’nun üst katında faaliyete geçti. Çerkezköy’e kazandırılan Bilim ve Sanat Merkezi sadece Çerkezköy’deki değil Kapaklı ve Saray’daki öğrencilere de hizmet veriyor.

BİLİŞİM, MÜZİK, TEKNOLOJİ TASARIM ATÖLYELERİ KURULDU

Merkezin açılışının geçtiğimiz şubat ayında onaylandığını belirten Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Merkezimiz bugün ilçemizden 115, Kapaklı'dan 40 ve Saray'dan 12 yavrumuza hizmet vermektedir. 13 öğretmen, 3 D Modelleme, robotik mekatronik, zeka oyunları, eğlenceli bilim, web tasarımı, akıl oyunları, problem çözme teknikleri, İngilizce, piyano ve ebru atölyeleri ile öğrencilerimizin hizmetindedir. Merkezimizde Bilişim, Müzik, Teknoloji Tasarım atölyeleri kuruldu. Havacılık ve Gözlem atölyesi için uzay ve kara teleskopu alındı. Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik malzemeleri ise alım aşamasında. Bütün bu donatımlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Rabbim devletimize zeval vermesin.” dedi.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. BİLSEM’ler üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim