Çerkezköy Bakış - Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram,  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda ve vatandaşlar katıldı. Burada Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda, Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri konulu bir eğitim semineri verdi. Seminerde konuşan Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda, sağlıklı yaşam için beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek, düzenli ve sağlıklı beslenmenin sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma, ideal kiloda kalma ve kendini iyi hissetme noktalarında çok önemli olumlu etkilerinin bulunduğunu belirtti.

Sağlıklı ve düzensiz beslenmenin böbrek ve kalp hastalıklarına, şeker ve felce, kemik erimesi ile kansere neden olduğunu belirten Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda, Türkiye nüfusunun yüzde 30.2’sinin hipertansiyon, yüzde 12.6’sının şeker ve yüzde 22.2’sinin ise obezite hastası olduğunu belirterek, her 7 kişiden birinin böbrek hastası olma ihtimalinin veriler ile ortaya konulduğunu kaydetti.

Kronik böbrek hastalığına yakalanan birinin ya diyalize girmesi ya da nakil olması gerektiğini belirten Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda, şuanda Türkiye’de 60 bin böbrek hastasının diyalize girdiğini ve bunun Devlete maliyetinin 2 milyar dolar olduğunu belirterek, bunun ciddi bir yük olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim