Çerkezköy Bakış - Kurulduğu günden bugüne bir çok ilke imza atan ve kısa sürede dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hastaları ile isminden söz ettiren Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi, Trakya bölgesinde bir ilki daha gerçekleştirdi. Yenidoğan Uzman Doktoru Hülya Halis’in göreve başlamasıyla bölgenin ihtiyaçlarından birini daha karşılayan İrmet Hospital, bunun yanı sıra verdiği bir çok hizmeti ile de hasta memnuniyeti alıyor.

Yenidoğan Uzman Hekimi Hülya Halis Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’nde göreve başladı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında Hastane Müdürü Alper Atasoy ile Müdür Yardımcısı Leyla Alkan, Yenidoğan Uzman Doktoru Hülya Halis’i basına tanıttı. 

“SON TEKNOLOJİ MEVCUT”

Basına tanıtılan Uzman doktor Hülya Halis, Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunu olduktan sonra, Uzmanlık Eğitimini Pamukkale Üniversitesi  Tıp Fakültesi’nde ve Neonatoloji Uzmanlığını da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Uzman Doktor Hülya Halis, İrmet Hospital Hastanesi’nin Yenidoğan Ünitesinin tam donanımlı ve son teknoloji cihazlarla olduğunu ifade Etti. Halis açıklamasının devamında, “3 buçuk yıl Yenidoğan uzmanlığı dalında eğitim aldım. Bilindiği üzere yenidoğan uzmanlığı branşı, prematüre bebeklerin doğumunun ardından önemli rol oynamaktadır. Prematüre dediğimiz bebekler 37 hafta öncesinde doğan bebeklere verilen isimdir. Bu zaman zarfında dünyaya gelen bebekler bir çok sağlık problemi ile karşı karşıyadır. Bizlerde en hızlı ve en doğru tedavi yöntemleri ile bebeklerimizin sağlıklı şekilde yaşamlarına devam etmeleri için çabalıyoruz.” dedi.



“TAKİPLERİNİ İYİ YAPMAK GEREKİR”

Yenidoğan Uzmanlarının prematüre bebeklerin taburcu edildikten  sonraki süreçleri de çok iyi takip etmeleri gerektiğini de kaydederek, “Bizler erken doğan bebeklerimizin taburcu edilmesinin ardından da takipte bulunuyoruz. Özellikle bu bebeklerde körlük, beyin kanaması ve kronik akciğer hastalıkları görülebilir. Aynı zamanda kış mevsiminde RSV aşılarını yaparak bağışıklık sistemlerini düzene koyuyoruz. Eylül ve Mart ayları içinde yapılan bu aşı ile bebeklerin ailelerine Psikolog eşliğinde destekte de bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“ÖZÜRLÜ OLMA RİSKLERİ VAR”

Prematüre bebeklerin özürlü olma riskinin de bulunduğunu söyleyen Yenidoğan Uzman Hekimi Hülya Halis, yapılacak erken tedavi ile risklerin ortadan kaldırabileceğini ifade etti. Prematüre bebeklerin yenidoğan uzmanın eline doğmasının bebek sağlığı açısından büyük avantaj olduğunu da vurgulayan Halis, sadece Tekirdağ’da değil tüm Trakya’ya hizmet vereceklerini belirtti.

“TRAKYA HALKINA HİZMET SUNUYORUZ”

Yenidoğan Uzmanı Hülya Halis’in ardından Özel İrmet Hospital Hastanesi’nin açıldığı günden bugüne yaptığı ilk hizmetlerden söz eden Hastane Müdürü Alper Atasoy, tüm Trakya’ya hizmet ettiklerini vurguladı. Atasoy, “Çerkezköy’de çok düşük radyasyon dozları ile çalışan; Dijital mamografi, Dijital radyoloji, 1.5 tesla MR cihazını ve Trakya ölçeğinde ilk 128 kesit Sanal Anjiyo yapabilen Tomografi cihazını biz hizmete almıştık. Çerkezköy’ümüzün ilk 3’ncü seviye yenidoğan yoğun bakım ünitesi, 3’ncü seviye erişkin yoğun bakım ve KVC yoğun bakım ünitesi ile koroner yoğun bakım ünitelerini açabilmek yine bize kısmet olmuştu. Bugün bu yoğun bakım servislerimizde verdiğimiz nitelikli hizmeti sadece Çerkezköy halkı değil, bütün Trakya halkına sunuyoruz. yoğun bakım servisimizde yatan hastaların yarısından fazlası Trakya’nın çeşitli noktalarından gelen hastalarımız.
Trakya bölgesinde daha önce yapılmayan birçok Beyin Cerrahi ameliyatı hastanemizin başarılı Beyin Cerrahi uzmanı ve ekibi tarafından yapıldı.” dedi.



“KARDİYOLOJİ ÜNİTESİ KURDUK”

Atasoy konuşmasının devamında ise, “Kardiyoloji ünitesini kurarak, Çerkezköy’de anjiyo ve açık kalp ameliyatını yapan ilk hastane olmanın gururunu bölge halkımız ile paylaşmıştık. Artık kalp krizi geçiren hastalarımız Çorlu’ya gitmek zorunda değil. Aradaki 20 dakikalık sürede biz hastamızın anjiyosunu yapmış ve hastayı yatağında istirahate almış oluyoruz. Çerkezköy’de hizmet veren ilk KVC Profesörü bizim hastanemize başlamıştı. KVC bölümümüzün başında bulunan Prof. Dr. İlhan Mavioğlu bölgemiz halkına başarılı ameliyatları ile hizmet vermeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“İLK YENİDOĞAN UZMANI”

Atasoy, “Şimdi çok mutlu olduğumuz büyük bir gelişme ile yine ilk oluyoruz. Çerkezköy değil tüm Trakya’da özel hastaneler içinde ‘YENİDOĞAN UZMANI’ sorumluluğunda çalışan ilk ve tek ‘YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ’ bizim hastanemizde. Bölgenin en fazla doğum yapılan hastanelerinden olduğumuz için yenidoğan uzmanımızın kıymetini en iyi biz değerlendirebildik. Artık bebekler hastanemizde çok daha güvenli bir ortamda doğacaklar. Yaptığımız bu atılım sayesinde erken doğum ve riskli doğumlarda, çok düşük doğum kilolarında ve diğer doğumsal problemlerde artık bölge insanımızın eli çok güçlü. Bize emanet edilen göz bebeği yavrularınızı biz de işin uzmanına teslim ediyoruz. Yenidoğan uzmanımız tüm gün boyunca hastanemizde sadece yeni doğan bebekler ile ilgileniyor. Yenidoğan Uzmanı sorumluluğunda çalışan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz sadece Çerkezköy için değil, tüm Trakya için büyük bir şans olacaktır. Zaten bunun belirtilerini hemen hissetmeye başladık. Riskli gebelikler ve Yenidoğan Yoğun Bakım ihtiyacı olabilecek doğumlar artık Çorlu’ya veya uzaklara gitmiyor. Tam tersine Çorlu’dan ve Trakya’nın birçok noktasından bu bebekler hastanemize sevk edilmeye başlandı.” şeklinde konuştu. 

“HİZMETİ SUNAN İNSANLARIN KAPASİTESİ İLE DEĞERLENDİRİLMELİ”

Hastaneler sadece yatak sayıları, cihaz sayıları, fiziki özelliklerinden daha çok; hizmeti sunan insanların kapasitesi ile değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Alper Atasoy, “Biz bölgenin en donanımlı hastanelerinden birisi olduğumuz iddiasının yanına bölgemizde İLK olan bir hizmeti katabildiğimizde kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Çünkü bu İLK demek, artık tedavi veya teşhis için Çerkezköy’ümüzden dışarı gitmek zorunda olan, yol masrafı yapan, zamanını harcayan birçok insanın dışarıya gitmesini ortadan kaldıracak bir yeniliktir. Çerkezköy’ümüzde baktığımız hasta sayıları, ameliyat sayıları gibi kriterler bizleri ilk günlerimizdeki kadar motive etmiyor. Artık en büyük motivasyonumuz ve mutluluk kaynağımız eskiden tedavi için Çerkezköy dışına gidilirken, artık Trakya’nın her yerinden ve hatta; ABD, Uganda, Irak ve İngiltere gibi bir çok ülkeden hastanemize hastaların geliyor olmasıdır. Bu anlamda Trakya bölgesinin Sağlık İhracatı yapan ilk hastanesi olduğumuzu da belirtmek isterim. Bu konularda attığımız adımlar ve aldığımız başarılı sonuçlar bizi çok mutlu ediyor. Bölge halkımızın da bunun değerini bildiğini aldığımız yorum ve övgüler vesilesiyle öğreniyoruz.” dedi.
Editör: TE Bilisim