U-13 Türkiye Şampiyonası Çanakkale grup merkezinde mücadele veren Sitespor final maçında Manisaspor U-13 Futbol Takımı’nı mağlup ederek son 20 takım arasına girmeyi başardı. Müsabaka sonrasında oyuncular, teknik heyet ile yönetim büyük sevinç yaşadı.

MAÇLAR ÇANAKKALE’DE OYNANDI

Elemelerindeki ilk maçında Medipol Başakşehirspor U-13 Futbol Takımı ile karşı karşıya gelen Sitespor U-13 Futbol Takımı karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Sitespor U-13 Futbol Takımı ikinci maçında Balıkesir Büyükşehir Belediyespor U-13 Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında baştan sona etkili bir mücadele sergileyen Sitespor U-13 Futbol Takımı karşılaşmadan 6-1 üstünlükle ayrıldı.

GRUP FİNALİNE YÜKSELDİ

Sitespor U-13 Futbol Takımı maçın ardından grup finaline yükselmek için Medipol Başakşehirspor U-13 Futbol Takımı ile penaltı atışlarında karşı karşıya geldi. Penaltı atışlarında rakibine üstünlük kurmayı başaran Sitespor U-13 Futbol Takımı grup finaline yükseldi.

MANİSASPOR’LA KARŞILAŞTI

Sitespor U-13 Futbol Takımı grup finalinde Manisaspor U-13 Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Önceki gün oynanan karşılaşma saat 16.00’da başladı. Karşılaşmaya Manisa temsilcisi hızlı başladı. Henüz maçında ilk dakikasında sonuca giden Manisaspor U-13 Futbol Takımı moral buldu. (1-0) Manisa temsilcisi gol sonrasında ikinci gol için ataklar geliştirirken Sitespor U-13 Futbol Takımı ise beraberlik için ataklar geliştirdi.  

İLK DEVREYİ MAĞLUP KAPATTI

Kalesinde gördüğü erken golle oyun direnci düşen Sitespor U-13 Futbol Takımı aradığı beraberlik golünü bir türlü bulamadı. Önde olmanın avantajını iyi değerlendiren Manisaspor U-13 Futbol Takımı geliştirdiği atakta ikinci golü bularak aradaki skor farkını ikiye çıkardı. Bu golle birlikte Manisaspor U-13 Futbol Takımı iyice rahatladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Manisaspor U-13 Futbol Takımı’nın 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

SİTESPOR BIRAKMADI

İlk devreyi mağlup kapatan Sitespor U-13 Futbol Takımı ikinci devreye baskılı başladı. 2-0 mağlup olmasına rağmen maçı bırakmayan temsilcimiz organize ataklarla Manisaspor kalesisine yüklendi. İkinci devrenin ilk dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. Sitespor U-13 Futbol Takımı ilerleyen dakikalara doğru organize atakta sonuca giderek farkı bire indirdi.  Sitespor U-13 Futbol Takımı’nın golü Yusuf’tan geldi. (2-1)

ÇEKİŞME SÜRDÜ

Karşılaşmada skor farkını bire indiren Sitespor U-13 Futbol Takımı moral buldu. Bulduğu morali iyi değerlendiren Sitespor U-13 Futbol Takımı risk alarak beraberlik ararken Manisaspor U-13 Futbol Takımı ise kontra ataklarla aradaki skor farkını yeniden ikiye çıkarmak için ataklar geliştirdi. Maçın son dakikalarına golsüz eşitli
bir gol daha bularak skora denge getirdi. Skora denge gelmesinin ardından karşılaşmadaki çekişme daha da arttı. Maçın son bölümlerinde her iki ekip üçüncü gol için ataklar geliştirse de sonuca gidemedi. Müsabakada son bölümlere Sitespor U-13 Futbol Takımı’nın 2-1’lik mağlubiyetiyle girildi.

SİTESPOR UZATMADA BERABERLİĞİ YAKALADI

Karşılaşmanın hakemi maça 5 dakika ilave etti. Maçı bırakmayan Sitespor U-13 Futbol Takımı maçın 2.uzatma dakikasında golü bularak skora denge getirdi. Tugay’ın ceza alanı içerisinde çıkardığı topa savunma arasında dokunan Eray topu filelere gönderdi. (2-2) Gol sonrasında Sitespor U-13 Futbol Takımı oyuncuları büyük bir sevinç yaşadı. Müsabakanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi.

PENALTILAR SONUCU ŞAMPİYONLUK

İlk penaltı atışlarını her iki ekip de gol ile sonuçlandırdı. İkinci penaltı atışını Sitespor U-13 Futbol Takımı gol ile sonuçlandırarak penaltılarda 2-1 öne geçti. Manisaspor U-13 Futbol Takımı’nın ikinci penaltı atışında Sitespor U-13 Futbol Takımı Muhammed Hanifi gole izin vermedi. Üçüncü penaltı atışlarını her iki ekip oyuncuları da gole çevirdi. (3-2) Dördüncü penaltı atışlarında heyacan doruğa çıktı. Her iki takım oyuncuları da golü buldu. (4-3) Beşinci penaltı atışını Sitespor U-13 Futbol Takımı gole çevirince, grup şampiyonluğunu elde etti. (5-3)

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

Sitespor U-13 Futbol Takımı oyuncuları penaltı atışları sonrasında büyük bir sevinç yaşadı. Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Sitespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Sitespor Teknik Direktörü Soner Çelik oyuncuların sevincine ortak oldu.

SON 20 TAKIM ARASINA GİRDİ

Sitespor U-13 Futbol Takımı bu sonuçla U-13 Şampiyonası 2.kademeye kaldı. 1.kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olan 20 takımın katılımıyla 2.kademe müsabakaları 4 merkezde oynanacak. 2.kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

2.KADEMEDE HANGİ TAKIMLAR BULUNUYOR?

U-13 Türkiye Şampiyonası 2.kademesinde Sitespor U-13 Futbol Takımı’nın yanısıra Fenerbahçe U-13 Futbol Takımı, Kocaeli Birlikspor U-13 Futbol Takımı, Beşiktaş U-13 Futbol Takımı, İzmirgücü U-13 Futbol Takımı, İstanbul Genç Yıldızlar U-13 Futbol Takımı, Gençlerbirliği U-13 Futbol Takımı, Altınordu U-13 Futbol Takımı, Antalyaspor U-13 Futbol Takımı, Küçükadaspor U-13 Futbol Takımı, Çiftlikköyspor U-13 Futbol Takımı, Düzce 1907 U-13 Futbol Takımı, Ankaragücü U-13 Futbol Takımı, Konyaspor U-13 Futbol Takımı, Çorum Belediyespor U-13 Futbol Takımı, Çarşambaspor U-13 Futbol Takımı, Trabzonspor U-13 Futbol Takımı, Kayserispor U-13 Futbol Takımı, Gaziantepspor U-13 Futbol Takımı ile İpekyoluspor U-13 Futbol Takımı mücadele verecek. 
Editör: TE Bilisim