Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa okullarda düzenlediği TÜBİTAK bilim fuarının bu seferki durağı Çerkezköy Tepe İlk ve Ortaokulu oldu. 76 projenin görücüye çıktığı fuarda ilk ve ortaokul öğrencileri hayatı kolaylaştırıcı ve birbirinden ilginç onlarca projeyi hayata geçirdi. Ayrıca düzenlenen programda İngilizce kelime oyunu (Scrabble) turnuvasında derece elde eden okullara ve ilçede yapılan satranç turnuvasında derece elde edip Antalya’da düzenlenecek olan Satranç turnuvasında ilçemizi temsil edecek takımlara da kupa ve madalyaları verildi.

Çerkezköy’deki TÜBİTAK bilim fuarları Çerkezköy Tepe İlk ve Ortaokulu’nda devam etti.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI


Dün saat 13.30’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Tepe İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Erçin, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı.

102 ÖĞRENCİ 76 PROJE


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programın açılış konuşmasını Tepe İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Erçin yaptı. Erçin 102 öğrencinin 76 proje ürettiğini ifade ederek tüm öğrenci ve rehber öğretmenlerine teşekkür etti. Erçin, “Bilindiği üzere küçükler satranç turnuvasına 120 sporcu ile katıldık. İlk 3’e giren takımlarımız Antalya’da yapılacak olan turnuvada ilçemizi temsil edecekler. Onlara da başarılar diliyorum.” dedi.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


Okul Müdürü Mehmet Erçin’in ardından konuşmasını yapmak üzere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye geldi. Kubilay, eğitim konusunda ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ve gece gündüz demeden çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek, eğitimin en önemli meseleleri olduğunu söyledi. Kubilay, “Bugün TÜBİTAK bilim fuarının Tepe İlk ve Ortaokulu durağındayız, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi eğitim bizlerin en önemli meselesi. Eğitim seferberliği kapsamında büyük çalışmalar kaydettik. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmekten başka bir isteğimiz yok.” ifadelerine yer verdi.

“KURSİYER SAYIMIZI KATLADIK”


Kubilay konuşmasının devamında Halk Eğitim kampanyası ile ilgili de konuştu. Hedeflerinin ilk başta bin kurs ve 15 bin kursiyere ulaşmak olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, “Bugün bin 464 kurs ve 32 bin 345 kursiyere ulaştık. Sayılarımızı katlayarak büyük bir başarı elde ettik. Biz yine halk eğitim kampanyamızda hedeflerimizi yüksek tutuyoruz. Her sokağa hatta her eve girmek için çalışacağız. Bu kurslar vatandaşlarımızın aynı zamanda sosyal aktivite olarak hayatlarının bir parçası oluyor. Halk Eğitim bizlerin her zaman önemsediği ve bundan sonrada aynı hassasiyetle önemseyeceği konu olacaktır.” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI


Konuşmaların ardından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Scrabble turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokul bazında Fevzipaşa İlkokulundan Kayra Sertkaya birinci, Aybüke Erkan ikinci, Yusuf Bilgen üçüncü ve Egemen Gürbüz dördüncü oldu. Ortaokullarda ise Nurullah Narin Ortaokulundan Yıldız Kayacı birinci, Mustafa Tunç ikinci, Mevlana Ortaokulu’ndan Esra Adanır üçüncü ve 125.Yıl Ortaokulundan Edanur Güngör dördüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti. Kaymakam Kubilay daha sonra turnuvalarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek düzenlenen etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

ATİLLA CAN TAKDİM ETTİ


Programın devamında Scrabble turnuvasında okul bazında dereceye giren Fevzipaşa İlkokulu, Kızılpınar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, 125.Yıl Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu ve Tepe Ortaokulu müdürlerine kupalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan takdim etti. Çerkezköy küçükler satranç takımı turnuvasına 18 takım katılırken, ilk beşe giren takımların Türkiye finallerine katılmaya hak kazandığı belirtildi. İlk üç takıma kupa, 4 ve 5’inci olan takımlara da madalyalarını Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can takdim etti.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR


Ödül töreninin ardından 102 öğrenci tarafından yapılan 76 farklı projenin açılış törenine geçildi. Açılış kurdelesini kesen protokol mensupları daha sonra tek tek projeler hakkında bilgi aldı. 7/F sınıfından Betül Yıldız’ın çamaşır katlama projesi büyük ilgi görürken, limondan elde edilen elektrik, 5 voltluk elektrik prizi, işaretlerle trafik ışığı ve onlarca proje büyük beğeni topladı.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI


Projeleri tek tek inceleyen Kaymakam Kubilay ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan el nakışları dikiş kursunun sergi açılışını gerçekleştirdi. Sergideki el emeği ürünler de davetlilerden tam not alırken, protokol mensupları kursiyerlere başarı belgesi ve sertifika takdim etti.
Editör: TE Bilisim