Çerkezköy Bakış - Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin demokrasi mitingi için açık davetine cevap verdi. Önsel, demokrasi nöbetlerinin siyasi miting alanına dönüştürüldüğünü söyleyerek “İlk günden itibaren meydanlarda Cumhurbaşkanımızın seçimlerde kullandığı müzikleri çaldırıp, onun yapmış olduğu konuşmaları çaldırarak AKP üzerinden siyasi bir miting havası oluşturuluyor. Bizler bu yüzden mitinglere katılmadık” dedi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İlçe Teşkilatı’nda dün saat 15.00’da düzenlenen basın toplantısında İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. 15 Temmuz gecesi yaşananlara değinerek konuşmasına başlayan Önsel “15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış küçük bir azınlıktan oluşan hain terör örgütü FETÖ mensuplarınca darbe girişiminde bulunuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatansever personeli, emniyet teşkilatımızın vatansever personeli, siyasi partilerimizin temsilcileri, liderleri ve aynı şekilde vatan sevdalısı Yüce Türk Millet Mensuplarınca bu darbe girimi engellenmiştir.” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ YILLARDIR UYARIYORDU”

Önsel ‘Partimiz Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin yıllardır bahsettiği devlet adamlığı, geleceğe yönelik analizlerinin kendisini haklı çıkardığına tüm Türk milleti olarak şahit olduk.’ diyerek “Bizler de MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak ilk andan itibaren darbe girişiminin karşısında olduk. Bir siyasi partinin temsilcisi olarak da partimiz genel merkezinin talimatları uyarınca bu darbe girişimini engellemeye çalıştık.” diye konuştu.  

“KARA PROPAGANDA YAPILIYOR”

Kendilerine yönelik bazı çevreler tarafından kara propaganda yapıldığını kaydeden Önsel şöyle devam etti: “Bu kara propagandalarda şahsımın ilçe başkanı olarak ve parti yöneticilerimizin çoğunun demokrasi nöbetlerine neden katılım yapmadığı sorgulanıyor. İlçe teşkilatı olarak bu hain darbe girişimi sonrasında bir basın açıklaması yaptık. Genel Başkanımızın ifadelerine binaen bizler hiçbir siyasi partinin ve hiçbir siyasi oluşumun yapmış oldukları organizasyonlara katılım yapmayacağımızı belirtmiştik. Genel başkanımızın da bizlere yönelik talimatları bu yöndeydi.”

“DEVLET YETKİLİLERİ BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEDİ”

Önsel, 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar Çerkezköy’deki her hangi bir devlet yetkilisinin kendileriyle iletişime geçmediğini belirterek “İlk günden itibaren bu darbe girişiminin karşısında olduğumuzu belirtmiştik. Çerkezköy’de mülki idare amirinin, Kaymakam beyin bu olaylara el koymasını beklerdik. Bu sürecin organizasyonunun, yönetilmesinin kendileri tarafından yapılmasını bekliyorduk. Ne hikmetse sadece Çerkezköy’de AKP ilçe başkanı ve yöneticileri tarafından darbe karşıtı protestolar organize edilmeye başlandı. Ondan sonra da burası sanki siyasi konuşmaların yapıldığı, sadece bir partinin hakim olduğu bir yere dönüştürüldü. Bizler bununla ilgili eleştirilerimizi her yerde dile getirdik. Şu iyi idrak edilmeli ki bu hain darbe girişimi eğer başarılı olmuş olsaydı, belki de en fazla zararı MHP görecekti. Kaset skandallarıyla partimiz, yıpratılmaya çalışıldı. Bunun arkasında FETÖ olduğu ortaya çıktı. 2011 yılında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Fethullah Gülen ile ilgili yapmış olduğu açıklamalardan sonra topyekün kamuoyunda MHP’ye karşı bir cephe oluşturuldu.  Bunun ana kaynağının da FETÖ mensupları olduğu ortaya çıktı. Son kongre süreci de herkesin malumudur. Bunlardan çıkarıyoruz ki darbe girişimi başarılı olsaydı, ilk önce MHP bitirilmeye çalışılacaktı. Ama Çerkezköy’de öyle bir ortam oluşturuldu ki sanki bu sadece Cumhurbaşkanının şahsına ve AKP Hükümetine yapılmış bir darbe girişimi olarak gösterilmeye çalışıldı.”

“HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞIYIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak sivil ve askeri her türlü darbeye karşı olduklarını kaydeden Önsel “Bugün cumhurbaşkanı farklı bir isim olsaydı. Başbakanımız da sayın cumhurbaşkanımız olsaydı; biz yine bu darbenin karşısında olacaktık. Yine her zaman olduğu gibi dimdik duracaktık. Devletin en yüksek makamı cumhurbaşkanı ve bu devletin yöneticilerine, hükümetine ve bakanlarına ve milletin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sahip çıkacaktık. Bunu var gücümüzle ortaya koyacaktık. Diğerlerinin nerede duracaklarını biz şu aşamada tahmin edemiyoruz.” dedi.

“SİYASİ MİTİNG HAVASI OLUŞTURULUYOR”

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin demokrasi mitingine açık çağrısına değinerek konuşmasını sürdüren Önsel “Bu küçük siyasi hesaplarla bir yere varamayacaklarını belirtmek istiyorum. İlk günden itibaren ilçenin mülki idaresine gayri resmi el koymuş görüntüsü vererek meydan hakimiyetini sağlayıp AKP siyasi propagandası yaptığına tüm Çerkezköylüler şahittir. Bizim abdestimizden şüphemiz yoktur ki namazımızdan şüphemiz olsun. Bizim Yüce Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur. Geçmiş dönemlerde yaşanmış darbelerde 5 bin şehit vermiş, idam sehpalarında gülerek şehit olmuş neferlere sahip bu kutlu davanın mensupları olarak gidemeyeceğimiz yer yoktur. Kimseden de korkumuz yoktur. İlk günden itibaren meydanlarda sayın cumhurbaşkanımızın seçimlerde kullandığı müzikleri çaldırıp, onun yapmış olduğu konuşmaları çaldırarak AKP üzerinden siyasi bir miting havası oluşturuluyor. Bizler bu yüzden mitinglere katılmadık.

MÜSAADE EDİLECEK MİYDİ?

Bizler o meydana gitseydik, darbe girişiminin yaşadığı ilk anlarda cumhurbaşkanı ve başbakandan önce darbe karşıtlığı iradesini ortaya koymuş genel başkanımızın konuşmalarını meydanda çaldırsaydık ya da biz de seçim müziklerimizi meydanda çaldırmaya çalışsaydık hoş mu olacaktı? Bunlara müsaade edecekler miydi?” ifadelerine yer verdi.

“SÜRECİ KAYMAKAM BEY YÖNETMELİYDİ”

Kendi parti yöneticilerinden bir kısım siyasilerin de demokrasi nöbetine katıldığını kaydeden Önsel “Parti üyelerimizden de bir kısım meydanlarda bulunuyor. Bunu kendileri de söylüyorlar. Her görüşten vatandaşlarımızın meydana gidip milletine, devletine, bayrağına sonuna kadar sahip çıktığı bu ortamda biz beklerdik ki buranın mülki idare amiri, sayın kaymakamımız olaya el koysun; süreci yönetsin. Herkesi bu ortamda bir araya getirsin. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu bu günlerde beraber olmamızı sağlamasını istedik.” dedi.

“TOPLANMA YERİ KAYMAKAMLIK ÖNÜDÜR”

Darbe girişimi sonrasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan kendisine iletilen mesajı paylaşarak konuşmasını sürdüren Önsel “Darbeye karşı PTT’nin karşısında toplanalım diye mesaj gönderildi. Ben bu mesaja karşı tepkimi dile getirdim. Sonra beni arayarak genel başkanımızın da konuya sahip çıktığını söyleyerek ‘Neden bu işi siyasete döküyorsun’ diye konuştular. O zaman da söyledim, şimdi de söylüyorum. Biz bu darbe girişiminin karşısındayız. Devlete, millete sahip çıkılacaksa bunun toplanma yeri Kaymakamlık binamızın önüdür.” ifadelerine yer verdi.

“HİÇ BİR GÖZYAŞI DÖKMEDİM”

Önsel, kendisinin Çerkezköy’de 25 yıllık esnaflık yapan ailenin evladı olduğunu anlatarak “9 Yıldır İnşaat Mühendisi olarak iş yaşamının içerisindeyim. Lise eğitimim boyunca Tekirdağ’da devlet yurdunda kaldım. Lise son sınıfta Çerkezköy’de SED Dershanesi’ne devam ettim. Cemaatin, Fethullahçı Terör Örgütü’nün mensubu olduğu ne bir derneğe, ne bir gazeteye, ne yurtlarına, sofralarına, şaşalı iftarlarına, olimpiyatlarına hiçbirşeyine gitmedim. İlçe başkanı olduktan sonra da gitmedim, ilçe başkanı olduğum dönemden önce de gitmedim. Ailemin de hiçbir ferdi gitmedi. Bunlara en ufak bir destekte de bulunmadım. Bunların toplantılarına gidip, yüksek miktarlarda çek atmadım. Bunların toplantılarına gidip yemeklerinde bulunmadım, yemeklerini yemedim. Şimdiye kadar bir ne olimpiyatlarında ne sohbetlerinde bir damla göz yaşı dökmedim.  Tekirdağ’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nda konuşma yapıp “Gelecek sene, olimpiyat Çerkezköy’de olmalı. Çerkezköy halkı olarak sizleri misafir etmek istiyoruz. Yurt dışındaki öğretmenlerimize ve hocaların hocasına teşekkür ediyorum. Ama artık vuslat zamanıdır. Bunu buradan belirtmek istiyorum. Bu kadar hicran yeter, 15 sene oldu. Her kışın bittiği gibi baharın müjdecisi cemreler artık suya düştü, o cemre Anadolu toprağına düşsün diyorum’ demedim. Hainlere karşı hiçbir sevdam, hiçbir sevgim, hiçbir saygım da olmadı. Ancak bunları zamanında söyleyenler çıkıp ilçe başkanlarımız için onların meydanlarda bulunmamasını darbeden önceki partimiz içindeki FETÖ operasyonu ile alakalı derken hiç mi utanmıyorlar.

“EN AZ SIZDIKLARI MHP’DİR”

Partimiz Aralık 2015 tarihinden itibaren bir kongre süreci tartışması yaşıyor. Trakya’da Devlet Bahçeli lehine tavır koyan 3 ilçe başkanından biriyim. Bizler her zaman genel başkanımızın  ve partimizin yanında olduk. Kimse bizim parti delegelerimizin üzerinden de kendi siyasi hesapları için kullanmasınlar. MHP’ye de FETÖ’den sızma çalışmaları olmuştur. Ancak şu anki siyasi hareketler içerisinde FETÖ’nün sızdığı, en az sızdığı partilerin başında Milliyetçi Hareket Partisi gelir.” İfadelerine yer verdi.  

“İNŞALLAH CEZASINI ÇEKECEKLER”

Önsel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile Yenikapı’da düzenlenecek mitinge kendilerinin de katılacağını açıklayarak konuşmasını şu şekilde tamamladı: “FETÖ hainlerinin peşinden koşan, milyarlarca para harcayan, bunlar için arabalarını bunlara gönderip sağda solda pozlar vermeye çalışanların da en ağır cezalara
çarptırılacağından şüphe duymuyoruz. Bizim devletimize, devletimizin emniyet güçlerine, askeri güçlerine, yetkililerine hepsine güvenimiz tamdır. İnşallah herkes hak ettiği cezayı görecektir. Bugün onların palazlanmalarına sebep olanlar da, nasıl onları palazlandırıp kendileri palazlandıysa inşallah bunun da cezasını çekerler.

“HAYIRLI OLSUN”

15 Temmuz gecesinden bu yana sırf vatanını, devletini, milletini, bayrağını düşündüğü için meydanlarda nöbet tutan, meydanlarda sabahlayan tüm vatandaşlarımıza, teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın davetiyle Yeni Kapı Mitingi’ne katılacak. Mitingin memleketimiz için, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte bir, beraber oluruz. Dini duygularımızı kimsenin sömürmesine izin vermeden, Atatürk İlke ve Inkılapları ve Cumhuriyetin değerlerine bağlı kalarak memleketimize huzur içerisinde yaşamamızı diliyorum.”
Editör: TE Bilisim