Çerkezköy Bakış- Zafer Mahallesi’nde gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal yaptı. Özdal konuşmasında proje ile ilgili teknik bilgilere yer verdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve önceki dönem Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da yaptıkları konuşmalarda, Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidi’nin Çorlu için önemli olduğunu belirterek projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.

“ÇORLU’MUZA YAKIŞIR BİR PROJE OLDU”

Projenin Çorlu için önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üstgeçidimiz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu ilçemizde hayata geçirdiğimiz önemli projelerimizden biridir. Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Adalet Sarayı, Çorlu Devlet Hastanesi, 3 tane okul, Yeni Sanayi Sitesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Parkımızın bulunduğu bu alanda trafik güvenliğinin sağlanması konusunda Yaya Üst Geçidimizin yapımı önemli bir ihtiyaçtı. Bulunduğu konum ve yolun durumu gözetilerek hazırlanan proje kapsamında 60 metre uzunluğa sahip Yaya Üst Geçidini inşa ettik. Yolun her iki tarafında bulunan kulelerde merdivenlerin yanı sıra engelli vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için 2 asansör bulunuyor. Yaya Üst Geçidimizin cephe kaplamalarını, modern mimari anlayışı ile tasarladık. Yol güzergâhında görüş alanının kısıtlanmaması için orta kısımda kolon kullanmadık ve üst geçidin 40 metrelik geçiş kısmını çelik makas sistemi ile meydana getirdik. Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidimiz işlevselliği ve estetik görünümü ile Çorlu’ya yakışan bir projedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2018-2019 yıllarında Zübeyde Hanım Parkımızı 2 etap halinde tamamlayarak hizmete sunmuştuk. Bülent Ecevit Bulvarı Yaya Üst Geçidimizin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin çehresi değişmiştir. Çorlu’da ulaşım alanındaki projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde kullanmak üzere satın aldığımız 10 otobüsten 5’ini geçtiğimiz günlerde teslim aldık. Öte yandan Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz tamamlanma aşamasına geldi. Çorlu’ya yakışan büyük ve modern tesisimizi yakın bir zamanda siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Yaya Üstgeçidimize adını verdiğimiz Eski Başbakanımız Bülent Ecevit’i rahmet ve saygıyla anıyor, Çorlu’da gerçekleştirdiğimiz yatırımların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BÜLENT ECEVİT BULVARI YAYA ÜST GEÇİDİ

60 metre uzunluğa sahip üst geçit projesinde engelli vatandaşların da rahat bir şekilde faydalanabilmesi için 2 adet asansör bulunuyor. Üst geçidin cephe kaplamaları, modern mimari özellikler göz önünde bulundurularak yeni yapı malzemeleri ile tasarlandı. Üst geçidin iki kule arasındaki 40 metrelik kısmı ise çelik makas sisteminden faydalanarak tek açıklıkta geçildi. Bu sayede yol güzergâhında görüntüyü engelleyebilecek bir kolon yapılmadı.

Editör: TE Bilisim