Çerkezköy - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarım Köy Hizmetleri Başkanlığı tarafından 9 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 9.00’da Malkara Kültür Sarayında ‘Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Eğitim Programı’ büyük bir ilgiyle başlandı.
ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI
Gerçekleştirilen eğitime; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarım Köy Hizmetleri Başkanı Hacı Aslan, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
50 BİN ADET KOVAN DAĞITILACAK
9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında devam edecek olan eğitim programında Malkara Tarım İlçe Müdürlüğünden Kadir Özkişi ve Hasan Akyol görev alacak. Tekirdağ’ın tüm ilçeleri ve bağlı mahallelerinde 5 yıl süreyle uygulanacak olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca her yıl 10.000 kovan olmak üzere toplam 50.000 adet boş arı kovanı dağıtılacak.
İHTİYAÇ 500 BİN İN ÜZERİNDE
Tekirdağ’da 1.5 milyon dönüm üzerinde ayçiçeği ve kanolo ekimi yapılmakta, 3.500 dönüm mera, 1 milyon dönüm üzerinde orman varlığı ile meyve ve sebze tarımı yapılan sahalar dikkate alındığında polinasyon için ihtiyaç olan kovan sayısı 500.000’in üzerinde . Tekirdağ’da her yıl 150.000 civarında gezginci arı kovanı gelmesine rağmen yine de kovan ihtiyacının yarısı bile karşılanmamakta olduğu açıklandı. Bu proje ile tozlaşma yoluyla döllenme için ihtiyaç duyulan arı kovanı açığı bir ölçüde kapatmaya çalışılmakta. Arıcılığın esas getirisi olan döllenme yoluyla bitkisel üretimde sağladığı verim artışı. Bu Proje Tekirdağ tarımında verim artışı yoluyla ciddi ölçüde faydalı olacak.
5 gün sürecek olan arıcılık eğitimini başarı ile tamamlayan arı yetiştiricilerine katılım belgeleri verilecek.
Editör: TE Bilisim