Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesi Başkan Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ev sahipliği yaptığı için söz verdi. Albayrak, “Eylül ayının Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı Çorlu’da Ekim ayında yapılacak toplantının ise Hayrabolu’nda yapılacağını kaydetti. Albayrak, “Belediye başkanlarımızla görüştük ondan sonra program dahilinde devam edip seneye mayıs ayına kadar tamamlanacak, Allah kısmet ederse son final toplantımızı da Süleymanpaşa’da yapılan yeni binamızda yapacağız.” dedi.

“BİR BUÇUK YILI TAMAMLADIK”

Albayrak’ın ardından ise ev sahibi olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuştu. Başkan Akay, “Büyükşehir meclisimizi Çerkezköy’de yapmanın sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burası Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2016 yılında temeli atılan 2019 yılında biten ve 2020 yılı itibariyle artık hizmet vermeye başlayan Atatürk Kültür Merkezimiz. Bu salondaki ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantımızı yapıyoruz. Etkinliklere başlanmaya adım attığımız ancak kapalı alanların azaldığı dönemde Kültür Merkezimizde duraksamaya geçtiği bir dönemi yaşadı ve inşallah bu süreçten sonra verimli bir şekilde Çerkezköy’e hizmet edecek. 780 kişilik büyük salonu, 2 tane 80 kişilik bir tane 220 kişilik sinema salonu, bir büyük sergi salonu, 1 tane 250 kişilik tiyatro salonu, 1 tane 250 kişilik nikah salonu ve bir çok 15’in üzerinde çalışma alanlarıyla güzel bir tesis olarak Çerkezköy’e kazandırıldı. Alanı Çerkezköy Belediyesi tahsis etti, büyükşehir belediyemiz tamamladı ve geçtiğimiz ay protokolünde Çerkezköy Belediyesi’ne alan tahsis edildi. Ben bu alanda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayarak’a bir kere daha teşekkür ediyorum.  Verimli bir beş yıl geçirdik. Geçen dönem 2019-2024 döneminin meclisini gerçekleştiriyoruz. Bugün de yine tabi ki bölgenin ihtiyaçlarını, Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını konuşmak, paylaşmak yerine getirmek vaat edilen sözlerimizin arkasında durma mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bir buçuk yılı tamamladık iki yıla doğru ilerliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“BAĞLIK KÖPRÜSÜ BÜYÜKŞEHİR’İN GÜNDEMİNDE”

Bağlık Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Bağlık Köprüsünün de gündemde olduğunu söyleyen Akay, “İnşallah 2021-2022 yılı hızlı bir şekilde yatırımların ortaya çıkacağı, var olan ihtiyaçlarımızın gerçekleşeceği yıl olmasını temenni ediyorum. Uzun zamandır bekleyen yatırımlarımız var, devam eden yarı olimpik yüzme havuzu inşaatımız var. Bekleyen Çerkezköy’ün trafik yoğunluğunu azaltacak Bağlık Köprüsü ihtiyacımız Büyükşehir Belediyemizin gündeminde devam ediyor. Yine Tepe Emlak Konutları diye tabir ettiğimiz bu bölgenin İstanbul çıkışıyla alakalı bir bağlantı kavşağı ihtiyacımız var. Bu da gündemimiz de 2021 yılında özellikle Çerkezköy’ün ana iki damarı Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapacağımız çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanımızla TESKİ ile ortak bir çalışmaya başlıyoruz. TESKİ ile 8 milyonun üzerinde 10 milyona yakın yatırım ihtiyacı var bölgenin, aynı şekilde bir yer altı otoparkı durumumuz var. İnşallah 2021’in Mart ayı itibariyle Çerkezköy Belediyesi, TESKİ ve Büyükşehir Belediyemizle el ele Çerkezköy’ün iki ana damarında Atatürk ve Öztrak Caddelerinde de ciddi bir çalışmayla Çerkezköy’ümüze yakışan bir yatırımı yine Büyükşehir Belediyemizle yapacağımıza inanıyorum. Ben bu süreçlerde el ele çalışmaktan mutluluk duyduğum Kadir Başkanıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu noktada desteklerini esirgemeyecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. Katılan tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Konuşmaların ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Ek gündem maddelerinin okunup gündeme dahil edilmesinin ardından gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. 15 dakika ara verilen meclis toplantısı daha sonra Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli başkanlığında devam etti. Başkan vekili Karaevli’de gündem maddelerini ilgili komisyonlara havale ettirerek toplantıyı sona erdirdi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Toplantısı Çorlu‘da yapılacak.

Editör: TE Bilisim