Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy 6.Olağan Kongresinde güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına seçilen Abdullah Öğe düzenlediği basın toplantısında yürütme kurulunu tanıttı. Teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yanı sıra, Kadın Kolları Başkanı Sevgican Aydoğan, Gençlik Kolları Başkan Vekili Ali Kır ve yeni seçilen yürütme kurulu üyeleri katıldı.
Basın açıklamasına 6.Olağan İlçe Kongresi’ni değerlendirerek başlayan Öğe “Vekillerimiz ve il başkanımızın katıldığı çok güzel coşkulu ve yoğun katılımlı bir kongre süreci yaşadık. Genel merkezimiz ve delegelerimiz 2.dönem olarak tekrar göreve bizi layık gördüler. Buradan kongremize katılan tüm Çerkezköylü hemşerilerimize ve partililerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Gayet kurumsal, AK Partiye yakışır, genel başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza yakışır bir şekilde kongre gerçekleştirdik.“dedi.
 

“2019 SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Yürütme kurulunu oluşturduklarını ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Yolumuza tekrar bismillah diyerek çıktık. Teşkilatımızın daha işlevsel olması için bir kan değişimi gerekti. Yeni arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımıza hız vermek istedik. 2019 Mart ve Kasım’da yapılacak olan seçimler çok önemli. Bu seçimlerde teşkilatımız üzerine düşeni yapacaktır.” dedi.
 

YÜRÜTME KURULU

Yeni yürütme kurulunun hayırlı olmasını dileyen Öğe “Allah yar ve yardımcımız olsun. Her birimimiz başlı başına bir teşkilat anlamına geliyor. Yönetimde bulunan diğer arkadaşlarımızda bu birim başkanlıkları altında yardımcı olarak görev yapacaklardır. Halkımıza daha iyi temas etmek, onların sorunlarını elimizden geldiği kadar çözebilmek amacıyla bazı komisyonlarda oluşturuyoruz. Çerkezköy’de eğitim, sağlık, sosyal yardımlar ve iş anlamlarında olsun komisyonlarla da elimizden geldiği kadar vatandaşımıza yardımı olmaya çalışacağız.” dedi.


 

YÜRÜTME KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Öğe, ardından yeni yürütme kurulunun şu isimlerden oluştuğunu söyledi: İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Hasan İşcan, Teşkilatlanma Başkanı Ercan Erdoğan, Seçim İşleri Başkanı Süleyman Bahçekapılı, Tanıtım ve Medya Başkanı Salih Azbay, Sosyal Politikalar Başkanı Ömer Güner, Yerel Yönetimler Başkanı Ümit Kök, Ekonomik İşler Başkanı Göksel Bozdağ, Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı Mikail Çelik, Mali ve İdari İşler Başkanı Adem İçli ve İlçe Sekreteri Kamil Özer.
 

“LÜTFETMİŞLER”

Gündemle ilgili konulara da değinen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı olan TESKİ’ ye yüklendi. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de yapılan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıya değinen Öğe, “Toplantıda Çerkezköy ilçesine bugüne kadar yaklaşık olarak 24 milyon liralık yatırım yapıldığı ifade edilmiş. 24 milyonu Çerkezköy’e lütfetmişler. Bunun reklamını yapmaya anlatmaya hiç gerek yoktu, bunu söylemek dahi bence doğru olmamış.” dedi.
Öğe, fahiş fiyatla vatandaşın cebinden aldığınız tonu yaklaşık 5 liraya gelen su paralarıyla yapılan hizmet bu kadar mı? Diye sordu.
 

“3,5 YILLIK BÜTÇESİ 5 MİLYAR”

Büyükşehir Belediyesinin yıllık bütçesinin TESKİ ile beraber yaklaşık 1.4 milyar lira olduğunu ve bu bütçenin bazı ülkelerin devlet bütçelerinden bile yüksek bir bütçe olduğunu ifade eden Öğe “1.4 milyar lira gibi muhteşem bir bütçeye sahip olan Büyükşehir belediyesi ki bu bütçe vatandaşlardan toplanan ve hükümetimizin millete hizmet edilsin diye verdiği müthiş bir bütçe. Yıllık 1.4 milyarlık bütçe 3,5 yılda 4.9 milyar lira yapıyor. 5 milyara yakın bütçeden 3,5 yılda Çerkezköy halkına reva görülen bedel 24 milyon lira. İnsanların aklıyla alay eder gibi. 5 milyarda 24 milyon lirayı Çerkezköy’e hak görmek bir acizliktir. Bunu ne akla hizmet söylüyorlar.” dedi.
 

ÇERKEZKÖY AYDA 1,5 MİLYON SU PARASI ÖDÜYOR

Çerkezköy’ün ayda 1,5 milyon lira su parası ödediğini söyleyen Öğe “Çerkezköy’ün TESKİ’den aldığı ortalama yatırım yılda 4 milyon lira. Biz verdiğimiz su parasının karşılığını bile TESKİ’den alamıyoruz.” dedi. TESKİ’nin Çerkezköy’e hak ettiği yatırımı yapmadığını belirten Öğe “TESKİ’nin kişi başına harcama tutarı Marmaraereğlisi’nde 4 bin 200, Süleymanpaşa’da bin 371 lira. Çerkezköy’de ise sadece 258 lira. Bütçesinin yüzde 52’sini Süleymanpaşa’ya, yüzde 20’sini Marmaraereğlisi’ne harcayan TESKİ, Çerkezköy yüzdesi ise 8. Rakamlar bunlarla açık. Eğer farklı bir şey varsa büyükşehir yetkilileri bunlarla alakalı cevap versinler. 24 milyon Çerkezköy’ün hak etmediği bir bütçedir.” diye konuştu.
 

AKAY’A SESLENDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a seslenen Öğe “Çerkezköy’e bu ayrılan bütçe adil midir? Biz adil olduğuna inanmıyoruz. Neden Çerkezköy Belediye Başkanımızda bunun peşinden gidip Çerkezköy’ün hak ettiği bütçeyi büyükşehirden almadı? Belediyemizde Çerkezköy halkı da buna tepkisini göstermesi gerekir. Çerkezköy’ün alması gereken yatırımları Belediye Başkanı olsun iktidar partisinin ilçe teşkilatı olsun hep beraber bunun peşinde koşacağız.” dedi.
 

“BU HAKSIZLIK”

Çerkezköy’de doğan, yaşayan ve geçinen birisi olarak bu durumun haksızlık olduğunu düşündüğünü ifade eden Öğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da seslenerek “Eğer bu açıkladıkları oran doğruysa yapılan Çerkezköylülere büyük haksızlıktır. Lütfen Çerkezköy’ün hak ettiği bütçeyi verin. 24 milyon gibi komik rakamlarla Çerkezköy’e hizmet ediyoruz diye insanların karşısına çıkmayın.” dedi.
TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’yı da eleştiren Öğe “Genel Müdürü Şafak Başa ilçedeki yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi vermiş. Çerkezköy’de gözle görülür elle tutulur somut bir hizmet varsa söylesinler. İmar Sitesi diye ifade edildiğimiz alan da yapılan çalışmayı göz ardı edemeyiz. Kızılpınar’ı görüyoruz, hala içler acısı durumda. İnsanların aklıyla alay etmeyelim. Yaptığımız hizmetleri doğru düzgün anlatalım. Zaten 1,5 yıllık bir dönem kaldı. Bu süreçte bari en azından yapıyorsanız doğru düzgün yapın.”dedi.

Editör: TE Bilisim