Çerkezköy Bakış - Sanayici Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz düzenlediği basın toplantısında dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. SATİVES olarak tek amaçlarının bölgeye katkı sunmak olduğunu söyleyen Erol Buz, “Dernek yönetimi olarak bölgemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda tüm fikirlere açığız” dedi.

KAHVALTI DÜZENLEDİ

Hawthorn Suites By Wyndham Otel’de saat 10.00’da düzenlenen kahvaltıda Dernek Başkanı Erol Buz, faaliyetlerini anlatarak kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı. Erol Buz, konuşmasına 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlayarak başladı. Gazetecilere çalışmalarında başarılar dileyen Erol Buz, sözü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına getirdi. Cumartesi günü Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yıl dönümünün kutlanacağını hatırlatan Erol Buz “Cumhuriyetimizin 93.yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

“ZOR GÜNLERİ ATLATACAK GÜÇTEYİZ”

Ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Erol Buz “Ülkemiz hem içeride hem de dışarıda birçok sıkıntıyla uğraşıyor. Cumhuriyet tarihimiz boyunca ülkemiz birçok zorluğun altından başarıyla kalkmıştır. Aynı şekilde ülkemiz tüm zorlukları atlatacaktır” diye konuştu.

“54 KURSİYERE SERTİFİKA VERDİK”

Dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Erol Buz, Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapmış oldukları işbirliğinde 54 kursiyere Mesleki Yeterlilik Belgelerinin verildiğini kaydetti. Mesleki Yeterlilik Belgelesinin 25 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan tebliğle zorunlu hale getirildiğini anlatan Erol Buz “SATİVES olarak belge zorunluluğu getirilen meslek gruplarına yönelik kurs çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

31 ARALIK SON

Belgesiz çalışma süresinin 31 Aralık 2016’ya kadar uzatıldığını kaydeden Erol Buz şöyle devam etti: “Yıl sonundan sonra mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar mesleklerinde faaliyet gösteremeyecek. Mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirilen mesleklerin çoğu inşaat sektöründe bulunuyor. Bölgemizin yapısı itibariyle de bunu göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”  

HANGİ MESLEKLERE ZORUNLULUK GETİRİLDİ?

Erol Buz, belge zorunluluğu kapsamındaki meslekler hakkında da bilgi vererek “Ahşap Kalıpçı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Alçı Sıva Uygulayıcısı, Alüminyum Kaynakçısı, Asansör Bakım ve Onarımcısı, Asansör Montajcısı, Bacacı, Betonarme Demircisi, Betoncu, CNC Programcısı, Çelik Kaynakçısı, Direnç Kaynak Ayarcısı, Doğal Gaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli, Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı, Doğal Gaz Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli, Doğal Gaz İşletme Bakım Operatörü, Doğal Gaz Polietilen Boru Kaynakçısı, Duvarcı, Endüstriyel Boru Montajcısı, Hidrolik-Pnömatikçi, Isı Yalıtımcısı, Isıtma ve Doğal Gaz İç Tesisat Yapım Personeli, İnşaat Boyacısı, İskele Kurulum Elemanı, Kaynak Operatörü, Makine Bakımcı, Metal Sac İşlemeci, Otomotiv Elektromekanikçisi, Otomotiv Mekanikçisi, Otomotiv Montajcısı, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı, Panel Kalıpçı, Plastik Kaynakçısı, Seramik Karo Kaplamacısı, Ses Yalıtımcısı, Sıvacı, Su Yalıtımcısı, Tünel Kalıpçı, Yangın Yalıtımcısı belgesiz olarak yıl başından itibaren faaliyet gösteremeyecek” diye konuştu.               

“ESNAF ODASI ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz, Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kurulması için başlatıkları imza sayısının 400’e yaklaştığı bilgisini verdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kurulması için 600 sayısının bulunması gerektiğini belirten Erol Buz “İmza sayısını artırma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızı destekleyenler olduğun gibi engelleyenler de bulunuyor. Bazı esnaflar bilinçsiz bir şekilde davranıyor” dedi.

“TEKİRDAĞ’A GİTMEK ZORUNDA KALIYORLAR”

Kapaklı’nın İlçe statüsü kazanmasıyla birlikte yeni bir yapılanmaya gidildiğini kaydeden Buz “Kapaklı’nın ilçe statüsü kazanması sonrasında kurulan ticari kuruluşlar işlemlerini Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası bulunmadığında dolayı Tekirdağ’da yapıyorlar. Kapaklı’da bu şekilde birçok esnafımız mağduriyet yaşıyor. Bunun için Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kurulmasını istiyoruz. Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının kurulması halinde esnafımız Tekirdağ’a gitmek zorunda kalmayacak. Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kurulmasına herkes destek sağlamalıdır.” Diye konuştu.  

“TÜM FİKİRLERE AÇIĞIZ”

SATİVES olarak bölgeye katkı sunmak adına faaliyet gösterdiklerini kaydeden Buz “Dernek yönetimi olarak bölgemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda tüm fikirlere açığız”  ifadelerine yer verdi. Kahvaltı programı karşılıklı fikir alışverişiyle sürdü.
Editör: TE Bilisim