Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa, Atatürk Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Bölge Sorumlusu Recep Ayaz, Atatürk Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Beğeniyle izlenen tiyatro oyununda Tahrirat Katibi rolünde Tugay Eminoğlu, Deli Çavuş rolünde Murat Öz, Kaymakam rolünde Nihat Üçtepe, Hacı Murat Aga rolünde Özkan Övet, Şeref Hakarar rolünde Mustafa Talan, Hatice Afet rolünde Sümeyye Yavuz, Ekrem yüzbaşı rolünde Turhan Büyük, sarıların Mahmut Aga rolünde Eylem Yılmaz, Yılanoğlu rolünde İbrahim Mirzaoğlu, Kaymakam vekili rolünde Ozan Emre Adagideli, jandarma kumandanı rolünde Tuna Nasuhoğlu yer aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Oyunun sahnelenmesinin ardından konuşan Atatürk Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Oyunu çok güzel izledik. Ben arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gayet güzel bir oyun oldu. Davetiyemizin altında yazdığı gibi ne diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Fransız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. Biz bu akşam bu hayat damarlarına bir kıvılcım eklemiş olduk” dedi.

ADD HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Atatürk Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Bölge Sorumlusu Recep Ayaz da, “Atatürkçü düşünce hayatın içinde. Aklın ve bilimin öncülüğünde ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Eylül ayında yapılan genel kurulda yönetime seçildik. Hüsnü Bozkurt genel başkanımız. Genel yönetim kurulu üyeleri ile birlikte daha etkin daha aktif bir Atatürkçü Düşünce Derneği olma yolunda hızla yürüyoruz. Sizler de görüyorsunuz sosyal medyadan paneller, konferanslar genel başkanımızın başkanlığında faydalı olmaya çalışıyoruz. Nitekim bu yansıyor da. Atatürkçü Düşünce Derneği 355 şubesi ile kamu yararına çalışan bir dernek. Ve son zamanlarda kamuoyunda bıraktığı güven de üye sayımız çok yüksek bir biçimde yükseldi. Etkili olmaya başladık. Bu organizasyonun hazırlamasında emeği geçen başta Dündar Orhan Bey Başkanımıza, şubede yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Oyuncularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

OYUNCULARA YAĞLI BOYA TABLOSU HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından Özel Çerkezköy Akut Polikliniği Müdürü ve antikacı Mehmet Akif Başkurt, oyunculara yağlı boya tablosu hediye etti. Başkurt yaptığı kısa konuşmada, oyuncuların hepsine 56. Alayın şehit düştüğü noktadan alınan orijinal toprağı ile birer adet mermi hediye edileceğini ifade ederek, “Bizi bu günlere getiren insanlara ve bize bu duyguyu yaşattığınız için sizlere teşekkür ederim” dedi.  Tiyatro oyunu oyunculara çiçek takdim edilmesiyle son buldu.

ESER FİLME DE ÇEVRİLDİ

Türk tiyatro tarihinde adı klasikler arasında geçen Buzlar Çözülmeden, 1965 yılında Cevat Fehmi Başkut tarafından kaleme alınmıştır. Eser, bugüne kadar birçok tiyatro topluluğunca sergilendi. Ayrıca, kitap halinde yayımlanan Buzlar Çözülmeden, özgün adıyla ve Deli Deli Küpeli adlarıyla sinema filmi olarak çevrildi.

OYUNUN KONUSU
Oyun yolsuzluğun, sömürünün, yoksulluğun ve yoksunluğun egemen olduğu, tüm yollarının kapandığı, kimsenin ulaşamadığı, dünyayla iletişimi kesilmiş olan bir kasabaya yeni bir kaymakamın gelmesiyle başlar. Ancak bu Kaymakam diğer yöneticilerden farklı olarak kasabada egemen olan yaşam biçimini dönüştürmeye çalışır, buzlar çözülene kadar yapılacak çok iş vardır. Oyun boyunca Kaymakamın, halk için yaptığı düzenlemeler anlatıldı. Buzlar Çözülmeden, izleyiciyi kaymakamıyla, katibiyle, meczubuyla, ağaları ve karaborsacılarıyla, acısıyla ve komiğiyle bir kasaba hayatını, sorunları ve cevapları aranan sorularla buluşturuyor.

Editör: TE Bilisim