Çerkezköy Bakış - Uluslararası geçerliliği olan, 130 farklı ülkede 2 bin 700 merkez tarafından uygulanan, 3 milyonun üzerinde öğrencinin girdiği, Cambridge Üniversitesi’nin yapmış olduğu sınavların Dünya’da geçerliliği olan bir sınav olduğunu belirten Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü, “Bu sertifikalardan birini alan öğrenci, dünyanın herhangi bir eğitim kurumunda veya mesleki alanlarda İngilizce seviyesini belgeleyebilmektedir. Cambridge Sınavları’nın tamamı, yabancı dil öğretiminde esas olan; okuma (reading), yazma (writing), dinleme (listening) ve konuşma (speaking) gibi dört temel beceriyi ölçmektedir. 27 Mayıs 2017 tarihli Cambridge sınavına Gülerçin Koleji öğrencilerinin de yoğun ilgisi oldu. 2016-2017 eğitim- öğretim yılı boyunca sistemli bir şekilde, sınava yönelik çalışmalar yapan öğrencilerimiz oldukça güzel başarılar elde ettiler.”dedi.
 

SINAVDA BAŞARI ELDE EDEN ÖĞRENCİLER

Sınava giren öğrencileri ve aldığı dereceler hakkında da bilgi veren Kürklü, “Preliminary English Test‘ine giren 7/C sınıfı öğrencimiz Aybüke Duman sınavını geçebilmiştir. 9/A sınıfından Ümmügül Ünlü yüksek başarı ile sınavını geçti. Öğrencilerimiz bir üst seviye olan FCE seviyesinden sınava girebilme hakkını elde etti. Key English Test‘ine giren 7. Sınıf öğrencilerimiz; Uras Ertekin yüksek akademik başarı ile, İlayda Başaran, Arda Aslan, Emirhan Bilgiç yüksek başarı göstererek,  Arda Yağız Ak ve Amine Aybüke Gözler de sınavlarını başarıyla geçerek bir üst seviye olan PET seviyesinden sınava girebilme hakkını elde etmişlerdir.Young Learners Sınavları’na giren öğrencilerimiz, sınavdan geçti ya da kaldı şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutulmamaktadır. Her öğrencinin okuma yazma, dinleme ve konuşma aşamalarının her birinden bayraklar/kalkanlar (shields) toplaması gerekmektedir. Okuma-yazma (reading-writing) birinci bölüm, dinleme (listening) ikinci bölüm, konuşma (speking) üçüncü bölüm olmak üzere her bölümde 5, toplamda 15 şilt üzerinden öğrenciler değerlendirilmektedir. Flyers sınava giren öğrencilerimiz; Soner Ege Eroğlu 12 kalkan, Yiğit Alp Şentürk ve Berk Kurşunlu 13 kalkan, Mine Uslu, Ayberk Karagöz, Mehmet Karagöz 11 kalkan, Eren Ekşi 10 kalkan, Aras Atlıtürk ise 15 kalkan alarak bir sonraki Cambridge Testine girmeye hazırlanabilecekler. Movers  sınavına giren öğrencilerimiz; İlker Bedir 14 kalkan, Elvan Cemre Fazlıoğlu ve Eren Ceran 12 kalkan, Hira Ölker 13 kalkan, Ayberk Dengiz Göre , Selin İlmen, Barış Baykal  ve  Naz Kırmızıgül 11 kalkan, Irmak Berk 10 kalkan alarak bir sonraki Cambridge Testine girmeye hazırlanabilirler. Starters sınavına giren öğrencilerimiz; Kerem Yakın, Fatma Işık Özdemirbaş 14 kalkan, Derin Ecrin Tunç, Esin Koluaçık ve Seray Gökçe Kavaklı 13 kalkan, Zümran Karabaş 12 kalkan,  Ahmet Hakan Güngör 11 kalkan ve Ahmet Suphi Çiçek 10 kalkan alarak bir sonraki Cambridge Testine girmeye hazırlanabilicekler.”dedi.
 

800 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

Bu sınavların 800 yıllık bir geçmişi olduğunu beliren Kürklü, “Bu sınavlar 800 yıllık bir geçmişi ve uluslararası geçerliliği olan Cambridge Üniversitesi tarafından 1858 yılından beri yani 156 yıldır adayların dili nasıl kullanabildiğini değerlendirmekte ve bunu uluslararası belgelemektedir. Yurt dışında eğitim, çalışma vb. nedenlerle oturma hakkı talep edenlerin vize başvurularında kabul edilen onaylı sertifikalardır. Bu sertifikalardan herhangi birini alan bir öğrenci dünyanın herhangi bir okulunda İngilizce seviyesini belgeleyebilmektedir. Cambridge Üniversitesi tarafından uygulanan bu sınav ile ülkemizde veya yurt dışında İngilizce‘nin gerekli olduğu eğitim programlarına devam edecek öğrencilerimiz sertifikalarını İngilizce hazırlık yılından muafiyetlerinde kullanabildikleri için bu sınava önem veriyoruz. Bu sınavlardan alınan puanlar YÖK ve ÖSYM tarafından da kabul edilmektedir. www.osym.gov.tr adresinde yabancı dil sınavları eş değerlilik tablosunda mevcuttur. Bu güzel başarıları elde etmek için çalıştığımız süre boyunca öğretmen ve öğrencilerini sürekli destekleyen idari kadromuza, öğrencilerin en iyi şekilde öğrenebilmeleri için çabalayan İngilizce öğretmenlerimize,  çocuklarının başarısı için sürekli öğretmenleriyle iletişim içinde olarak, onları destekleyerek güzel sonuçlar alınması için uğraşan değerli velilerimize sonsuz teşekkürler.”ifadelerine yer verdi

Editör: TE Bilisim