2015 yılında ilk kitabı olan “Maşatlığa Kırlayan Kızan’ı okuyucu ile buluşturan Haluk Ecevit’in ‘ Canım Kardeşim’ isimli ikinci kitabı da piyasaya çıktı. İlk kitabında hem çocukluk anılarını hem de bire bir yaşamadığı fakat büyükler tarafından kendisine anlatılan efsaneleşmiş, köyde anlatılagelen hikayeleri, anıları anlatan, Haluk Ecevit, yeni kitabında ise daha çok kendi geçmişinden anıları derledi. Yazar Haluk Ecevit, Pazar günü Yanıkağıl Mahallesi Koçum Kırtasiye’de düzenlenen imza gününde kitaplarını imzaladı.

Yazar Haluk Ecevit, ‘Maşatlığa Kırlayan Kızan’ isimli ilk kitabının ardından ‘Canım Kardeşim’ isimli ikinci kitabını da piyasaya çıkardı.

GERÇEK OLAY VE KİŞİLERİ ANLATTI


İlk kitabında yer alan hikayeleri kişi ve zaman kavramlarının doğruluğuna bağlı kalarak kaleme alan Haluk Ecevit’in, ‘Canım Kardeşim’ isimli kitabı da ilk kitabın devamı niteliği taşıyor. İkinci kitapta da benzer öykülere yer veren Ecevit, ikinci kitabında daha çok kendi hayatından öyküleri derledi. Kendisinin ve bu toprağın insanlarının başından geçen ilginç olayları kaleme alan Ecevit, kitabını kişi ve olayların gerçekliğine bağlı kalarak hazırladı. 

16 HİKAYEDEN OLUŞUYOR


Haluk Ecevit’in ikinci kitabı, ‘Dem Çeken Guguk Kuşu’, ‘İlk Nişanlım Benim’, ‘Bir Kefen Bir Duvak’, ‘Kırçıl Kırçıl’, ‘Variyeti Büyük Ama Yüreği Şu Kadarcık’, ‘Nasıl Vatansever Oldum’, ‘Dünürlük’, ‘Canım Kardeşim’, ‘Çınlayan Nağmeler’, ‘Topal Adem’, ‘Dalakçı Yusuf’, ‘Bir Acayip Adam’, ‘Yürü Be Albatros’, ‘Kız Tutma’, ‘Ayık Aranıyor’ ve ‘Fakir Mezarları’ isimli hikayelerden oluşuyor. İlk kitabının 22, ikinci kitabının ise 16 hikayeden oluştuğunu ifade eden yazar Haluk Ecevit, “Tür olarak iki kitap da aynı. Kitapta bazı hikayelerde içinde olmadığım, dinlediğim hayat hikayelerini derledim. Bazı hikayelerde de kendi başımdan geçen olayları derledim. Hikayelerdeki tüm kişi ve olaylar gerçek” dedi.

KARDEŞİNE ATFETTİ


İkinci kitabın ilk kitaba göre daha eğlenceli öykülerden oluştuğunu söyleyen Ecevit, “Kardeşim Aykut ile aramızdaki özel bağdan dolayı, gezmişte zorlukları birlikte yaşadığımız için kitabın ismi de ona ait. Kitabı kardeşime atfettim” dedi. İlk kitapta olduğu gibi ikinci kitabın kapağında da orijinal fotoğraf kullanıldığını kaydeden Ecevit, “Canım Kardeşim isimli kitap 2 bin adet basıldı. Hem ilk kitap hem de ikinci kitap internetten de satışa sunuldu. Okuyucularımız Çerkezköy’de bulunan Çetin Kırtasiye’den de kitapları temin edebilirler” dedi.

KİTAPLARINI İMZALADI


Pazar günü Yanıkağıl Mahallesi’nde düzenlenen imza gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kitapseverler için kitaplarını imzalayan Haluk Ecevit, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Editör: TE Bilisim