Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İstasyon Mahallesi’nde bulunan tarihi Celal Bey Mescidi’nin restore edilerek yeniden ibadete açılabilmesi için çalışmalara başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burası Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir alan. Celal Bey Mescidi’nin restorasyonu için 2014 yılından beri talebimizi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Fakat bir netice alamadık. Daha sonra yer tahsisi için talepte bulunduk. Yaklaşık 8 ay önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle restorasyon çalışması yapmak üzere protokol yaptık. İhale ve yer tesliminin ardından çalışmalara başladık” dedi.

KENTİN EN ESKİ YAPILARINDAN BİRİ

Celal Bey Mescidi’nin Çerkezköy’ün en eski yapılarından biri olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “1914 yılından bu yana mescit olarak kullanılan, fakat zamanla harabeye dönen 60 metrekare alana sahip Celal Bey Mescidi’ni restore ederek yeniden ibadete açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mescidimizin restorasyonu, Belediyemiz bütçesinden karşılanmaktadır” açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Restorasyon çalışmalarına ilk olarak yangından zarar gören çatı ve diğer kısımların sökümü ile başlanıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Daha sonra mescidimiz, içerisinde bulunan atıklar toplandı. Mescidin duvarlarında bulunan sıva ve boya katmanları temizlendi. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Tarihi Celal Bey Mescidimiz, aslına uygun şekilde restore edilerek en kısa zamanda tekrar ibadete açılacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim