Çerkezköy Bakış - Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksel Okulu şair-yazar Berker Okan’ı misafir etti. Söyleşiye ÇEMYO Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı öğrencilerinden Kübra Özdal’ın daveti ile geldiğini ifade eden şair-yazar Berker Okan söyleşide öğrencilere kitaplarından kesitler de okudu.

“ETKİNLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Söyleşinin açılışında konuşan ÇEMYO Araştırma Görevlisi Gülten V. Balcıoğlu, meslek yüksek okulu hocaları olarak bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade etti. Balcıoğlu “Bu etkinliklerde konuklarımız bilgi ve tecrübeleriyle öğrencilerimize vizyon kazandırmaktadır.” dedi.

“İLK ŞİİRLERİMİ SOSYAL MEDYADA YAYINLADIM”

Soru-cevap şeklinde geçen söyleşide konuk şair-yazar Berker Okan, hayatından ve edebi kariyerinden bahsetti. Halihazırda Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde öğretmen olduğunu ifade eden Okan, eski öğrencilerinden Kübra Özdal’ın daveti üzerine Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na geldiğini söyledi. İnsanın yaşadığı tecrübelerin bir şekilde insanı yazmaya sevk ettiğini, derdini dinlemeyenlere yazarak yanıt verdiğini söyleyen Okan, 2005 yılından itibaren yazdığını belirtti. Hayatının dönüm noktasının sosyal medyanın gelişimiyle olduğunu belirten Okan, ilk şiirlerini sosyal medya aracılığıyla paylaştığını, oradan gelen beğeniler ile cesaretinin arttığını ifade etti.

“ÇOCUK ROMANI YAZIYORUM”

Etkilendiği yazar ve şairlerin kimler olduğu sorular üzerine Berker Okan, şair olarak Orhan Veli’den etkilendiğini belirtti. Yazar olarak Orhan Pamuk ve Zülfü Livaneli’ni çok önemsediğini ifade eden Okan, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Şuana kadar bir şiir bir de roman kitabı yazdığını söyleyen Okan, ilk kitabı olan Kırmızı Atkılı İstavrit kitabını 10 yılda tamamladığını ifade etti. Kırmızı Atkılı İstavrit kitabının ardından yayınevinin isteği üzerine Mavi Kız Kahve Çocuk romanını yazdığını söyleyen Okan, şimdilerde ise yine yayınevinin isteği üzerine bir çocuk romanı yazdığını öğrencilere aktardı.

ŞİİRLERİNİ OKUDU

Şair-yazar Berker Okan, soru cevap şeklinde geçen söyleşi de öğrencilerin isteği üzerine şiirlerinden ve romanından kesitleri öğrencilere okudu.
Editör: TE Bilisim