‘Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ (TEDES) Projesi Çerkezköy’de faaliyete geçiyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü ile Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde yapılacak TEDES projesi alınacak meclis kararı sonrasında ihaleye çıkarılacak. Proje kapsamında Çerkezköy’ün çeşitli noktalarına 203 kamera konulacak.

Çerkezköy Bakış -
‘Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ (TEDES) Projesi faaliyete geçiyor.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan işbirliğimizde Çerkezköy’de 203 noktaya birer kamera yerleştirilecek. Bu kameralar son derece yüksek çözünülürlüğe sahip olacak. Yüz tanıma sistemlerinden, plaka tanımlama sistemine kadar son derece etkili bir sistem. Özellikler okul önlerinde ve olayların sıkça yaşandığı mahalle, sokak ve caddelerde bu kameralardan yararlanılacak. Temel amacımız vatandaşımızın daha huzurlu bir Çerkezköy’de yaşamasıdır. Önümüzdeki meclis toplantısında encümene sunulduktan sonra yaklaşık 20 günlük ihale süreci olacak. İhalenin ardından proje faaliyete geçecek.” dedi.

KONUMLANDIRILACAK YERLER BELİRLENDİ

Başkan Akay şunları söyledi: “Proje Çerkezköy’de güvenlik açısından çok önemli. Emniyetin de belirlediği yeni noktalara toplam 203 adet kamera konulacak. Plaka tanımla sistemi, Sabit kamera, MOBESE, Hız ihlali sistemi ve Kırmızı ışık ihlali için kurulacak sistem çalışma tamamlandıktan sonra faaliyete geçecek.”

26 YENİ NOKTA

Çerkezköy Fen İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiler göre TEDES projesinde toplam 203 adet farklı özelliklerde kamera yerleştirilecek. 26 yeni, 20 tane de mevcut eski noktaya 46 adet HD hareketli kamera ve hareketli kamera noktalarını destekleyecek 100 adet sabit HD kamera konuşlandırılacak. Ayrıca 5 adet yeni, 4 adette mevcut eski nokta olmak üzere toplam 9 noktaya 34 adet şerit Plaka Tanımlama Sistemi (PTS), 5 ayrı noktaya 9 adet Kırmızı Işık ve Hız İhlali sistemi, 4 noktaya 10 adet Kırmızı Işık İhlali sistemi son olarak da 2 ayrı noktaya 4 adet Hız İhlali (RADAR) sistemi konulacak.
Editör: TE Bilisim