Çerkezköy Bakış- Mart kapıdan baktırdı, kazma kürek yaktırdı. Çerkezköy’e geçtiğimiz aylarda da hafif kar yağışı aralıklarla etkili olmuştu. Ancak Çerkezköy, uzun bir süredir ilk defa bu kadar yoğun kar yağışı aldı.
Sabaha karşı etkisini artıran ve yoğun bir şekilde yağan kar yağışı ilçeyi tamamen beyaza bürüdü.

OKULARA TATİL KARARI

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda da aksaklıklar yaşandı. Kar lastiği ve zinciri olmadan trafiğe çıkan bazı araçlar yolda kaldı. Okula giden öğrenciler ise yol boyunca ve okullarının bahçesinde kartopu oynadı. Saray tam gün, Çerkezköy ve Kapaklı’da ise bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitime ara verildi. Kaymakam Murat Duru, yaptığı açıklamada, “Bugün sabah okula giden öğrenciler normal ders çıkış saatine kadar eğitim ve öğretimlerine devam edecekler. İkili eğitim verilen okullar ise öğleden sonra tatil edildi. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın (11 Mart) ise tüm ilk ve orta dereceli okullarımız Çerkezköy’de tatil edildi. Engelli ve hamile olan kamu kurumlarında çalışan personel ise bugün öğleden sonra ve yarın idari izinli sayılacak.” dedi.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Özellikle Tepe bölgesi bayta olmak üzere ilçedeki birçok noktada bazı araçlar yolda kaldı. Araçları çevredeki vatandaşlar itekledi, bazılarını belediye ekipleri kurtardı. Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi ekipleri ise ana arterleri trafiğe açık tutabilmek için kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. 


 

Editör: TE Bilisim